A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ex, de mennyire?

Őszinte leszek, én soha nem kezdtem barátnő exével, és ők sem velem. Nem elvből, nem csak azért, mert fontosabb volt a barátság, mint a szerelem.

Fotó: Shutterstock.com

Hanem azért, mert nem tudtam volna egy exbe beleszeretni. Elvileg azonban nem ellenzem. Mert van olyan, hogy a szerelem mindent legyőz. Bizony még a barátságot is. Egyébként a szakítással kapcsolatban is rájöttem néhány dologra.

Szakítani sokféleképpen lehet. Lehet dühből, sértettségből, csalódásból, hirtelen felindulásból. Egy veszekedés, vagy hosszú vegetálás után. Lehet azért, mert megcsalt, vagy azért, mert mi csaltuk meg őt, s az új kapcsolat újra szerelemnek tűnik, míg a régi kezd kihűlni. Szakítani lehet néhány hét, néhány év, sőt olykor egy fél élet után is.

Lehet akkor, amikor a gyerek megszületik, s a másik nem olyan apuka, amilyet szeretnénk. Mert magunkra hagy a tejtől feszülő mellünkkel, az örökké síró csecsemővel, és elmegy sörözni a haverjaival. Lehet szakítani azért, mert eltérőek a nevelési elveink, mert mindent megenged, vagy mindent tilt a mi közös gyerekünknek.

Vagy akkor, amikor a gyerek, gyerekek felnőttek, s már nem kell eljátszanunk a boldog család című előadást. Szakítás és szakítás között óriási különbségek vannak. Szakítani lehet egyszer, de lehet többször is. Lehet azért, mert már elegünk van, menekülni szeretnénk a kapcsolatból.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 9. számának 33. oldalán!)

Címkék: szakítás, exbarát, boldog család

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!