A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Életörömterv

Bár nagyon különbözőek vagyunk, egy dolog közös bennünk: szeretnénk megtalálni az egyéni boldogságunkat.

Fotó: Shutterstock.com

Az örömök megélése széles skálán mozog, nem lehet és nem is érdemes egymáshoz mérni a forrásainkat. Nem lesz mindenkinek önfeledt időtöltés egy koncert sodrásában ugrálni, ahogy egy kávé melletti beszélgetés sem tölt fel automatikusan.Varázspálcát nem kínálhatunk az élet napos oldalához, de mutatunk néhány lehetőséget a mindennapi csodák megtapasztalásához.

Saját iránytű

Aki ismeri önmagát, az igényeit és a vágyait, az egyre tudatosabban fordul a mindennapi kedvtelései felé. Minden alkotó tevékenység – a rajz, a festés, a szobrászkodás, a kertészkedés, a zene, a tánc – értékekkel tölti meg a hétköznapokat. Egy utazás vagy az ünnepeink már a tervezésnél milliónyi vidám pillanattal ajándékozhatnak meg.

Sávváltás

Olykor nemcsak előzni és gyorsulni kell az (élet)utunkon, hanem lassítani is, hogy tankoljunk és regenerálódjunk. Ha megpihenünk, időt adunk arra, hogy felismerjük a türelmetlenségből vagy hazardírozásból fakadó félmegoldásokat, de azokat is, amelyek a tartós és valódi életörömök felé vezetnek.

Hálanapló

Egy panaszkodós, szomorkodó lélek nehezen veszi rá magát, hogy meglássa az apró csodákat. Ilyenkor hasznos lehet hálanaplót vezetni, folyamatosan bővítve azoknak a dolgoknak a listáját, amelyeknek a megléte hálával tölti el.

Elveszni a pillanatban

Néha jó, ha tudatosan emlékeztetjük magunkat minden apróságra, amit evidensnek gondolunk, pedig nem mindenkinek az. Egy idő után sportot is űzhetünk abból, hogy a nap folyamán egyre több részletre legyen szemünk és szívünk. Így bátran elveszhetünk majd a pillanatban, anélkül, hogy zsákutcában éreznénk magunkat.

Színes programok

A másokkal való együttlét, a baráti beszélgetések, a gyerekekkel, kisállatokkal töltött vidám és önfeledt percek, a természetközeli programok, a zöld erdők, a napfényes vízpartok, a fantáziát megmozgató jó könyvek olyan energiákat adnak, amelyek nagy dózisban töltik el a lelkünket reménnyel, örömmel és életszeretettel.

Címkék: hétköznapi csodák, életöröm, pillanatok, hála

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!