A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Elég jó anyák - a stúdióban

A világ felgyorsult, fel kell vennünk a ritmusát, mert nem fog megvárni - egyre kevesebb az időnk, és egyre több a feladatunk. Egyik gyerek, másik gyerek, aztán vissza a munkába, és egyszer csak eljön egy reggel, amikor örülünk, ha van időnk lemosni a lekopott körömlakkot. Ó, majd holnap fölkenünk egy másikat!

Fotó: Várszegi Sándor

Persze ott vannak az elvárások – sokszor nem is a környezetünk elvárásai, csak mi érezzük úgy, hogy ha nem vagyunk tökéletes anyák, akkor behozhatatlan hátrányba kerül gyerekünk a többihez képest. Akiknek persze mind szuperanyukájuk van. Mindenki az akar lenni, de sajnos csak időszakosan vagyunk képesek rá. Egyébként pedig el kell tudnunk fogadni a segítséget, tudni kell megszervezni a mindennapokat, hiszen egyedül nem megy.

Három olyan anyuka ült ebben a műsorban a vendégfotelben, akik megpróbálnak „elég jó” anyukák lenni, és már tudják, hogy ez bizony nem megy segítség és jó szervezés nélkül. Horváth Liliéknél előfordul, hogy az orvos férj ügyeleti napjai ahhoz igazodnak, melyik este játszik a felesége, és melyiken az anyósa – Tordai Teri, aki már visszajáró vendég nálunk.

Fotó: Várszegi Sándor

Keleti Andrea annak is a nagymestere, hogyan lehet sok legyet ütni egy csapásra. Elmesélte, hogyan sétáltatták Mátét a babakocsiban úgy, hogy Vikin is és rajta is görkorcsolya volt "Közös családi program, fitneszedzés és gyereknevelés volt egyszerre. Csak vízszintes utcákat kell találni hozzá" – nevetett Andi. Azt is nagy nevetés fogadta, amikor elmesélte, hogy egy háromhetes külföldi forgatás idejére pontos menetrendet, napi lebontású naptárat és feladatlistát hagyott a férjének, amibe beleírta, melyik gyereknek mikor hol kell lennie, ki viszi, ki hozza el. "És hány ember segítségét vetted igénybe, hányan pótolták Keleti Andreát?" – tette föl az ártatlan kérdést Gabi. Tízen, mosolygott Andrea, és ebben nem volt semmi túlzás.

Fotó: Várszegi Sándor

Balázsi Gabriella pszichológus szerencsére megoldásokat is hozott. Szerinte nem az idő kevés, csak rosszul szervezzük. Nem volna szabad szinte  észrevétlenül mind több és több feladatot magunkra vállalni, az egész rendszert kell átalakítani, bizonyos feladatokat másra bízni, bizonyosakról pedig egyszerűen, bátran lemondani.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!