A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egyél jól, legyél jól!

Az egészséges táplálkozási trendek, a diétadivatok ellentmondásos özönében, a naponta változó információk között könnyű elveszni. S közben lehet, hogy csak a már ismert és bizonyítottan jó tanácsokat kellene rendszerbe foglalni a magunk számára. Nem a kalóriákat számolgatni, hanem jó minőségű és finom ételeket enni.
 

Fotó: Shutterstock.com

„A tányéron mindig legyen 50% zöldség és gyümölcs, 25% fehérje (hal, hús) és 25% gabonaféle, teljes kiőrlésű kenyér, ugyanilyen lisztből készült tészta, vagy barna rizs.”  VALLJA DR. FILIPPO ONGARO, AZ ÚGY EGYÉL, HOGY JÓL LEGYÉL! CÍMŰ KÖNYV SZERZŐJE.

Amikor társaságban eszünk, elveszítjük a kontrollt. Egy tanulmány szerint a páros étkezések során 35 százalékkal fogyasztunk többet.

Naponta négyszer-ötször étkezzünk. Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges, vagy nagyon kevés. Együnk nyugodtan, kényelmes körülményeket teremtve, nem kapkodva.

Ha koplalunk a bevitt kalóriákat számolgatva, a szervezet egyszer csak úgy reagál, mint az az ember, aki elveszíti a munkáját. A kevésből is tartalékol, félretesz. A szervezet is tartalékol: nem csoda, ha megállunk a fogyókúrában.

 A GYOMORNAK LEGALÁBB 20 PERC KELL AHHOZ, HOGY MEGÉRTSE, JÓLLAKOTT. ADJUK MEG NEKI EZT A GONDOLKODÁSI IDŐT, MIELŐTT ÚJABB FOGÁSBA KEZDENÉNK!

„Az egészséges táplálkozás annyi energiát juttat a szervezetbe, amennyire szükség van, nem többet, nem kevesebbet” – vallja Dr. Zajkás Gábor dietetikus.

 „NINCS ŐSZINTÉBB SZERETET, MINT AZ ÉTEL SZERETETE.” George Bernard Shaw

A gyerekek elhízását nagymértékben befolyásolják a család étkezési szokásai. A nemzetközi egészségügyi tapasztalatok szerint túlsúlyos szülők esetében a gyerekek 54 százaléka is túlsúlyos lesz.

A TÚLSÚLY NEM JÁRVÁNY, DE AZ UTÓBBI ÉVTIZEDEKBEN OLYAN SEBESSÉGGEL TERJED, MINTHA AZ LENNE.

Az alacsony zsírtartalmú, egészségesnek vélt joghurtok csapdája, hogy a cukortartalmuk gyakorta magas. Ettől olyan finomak. És ezért lehet hízni tőlük. 

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!