A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ébredezünk

A világ, állítólag, elkezdett ébredezni. Az emberek egyre több helyen - és egyre nagyobb tömegekben - döbbennek rá valódi lényük halhatatlanságára, egyre többen veszik észre, hogy amit eddig valóságosnak hittek, az csupán "májá", vagyis illúzió.

Fotó: Shutterstock.com

Van, akit egy személyes tragédia – halálközeli élmény, súlyos betegség vagy egy szeretett személy elvesztése – döbbent rá arra, hogy az élet több, mint aminek addig képzelte. Van, akit egy titokzatos erő sodor a spirituális útkeresés felé.

És van, aki egyszerűen csak rém furcsán kezdi érezni magát, de maga sem érti, miért… A földön mindent elsöprő tisztulási folyamat megy végbe. Ez a felfoghatatlan méretű energia az egyes embereken keresztül hat: megváltoznak a céljaink, a fizikai állapotunk, a kapcsolataink… De vajon milyen jelekből vehetjük észre, hogy magunk is a felébredés útjára léptünk?

A lelki jelek

A férfiak és a nők egyaránt sokkal érzékenyebbé válnak. Az elérzékenyülés és szeretetrohamok hullámait hirtelen a csillapíthatatlan düh, vagy a legmélyebb szomorúság váltja. Minden ok nélkül végtelen béke és boldogság száll meg, majd jön a súlyos kétségbeesés és pánik, szintén ok nélkül.

A rég eltemetett fájdalmaink, sérelmeink, félelmeink törnek elő érzelmek formájában, melyeknek nem szabad útját állni. Ha sírni kell, sírjunk, ha nevetni, nevessünk. Ha mélyeket lélegezve az érzés magjára fókuszálunk, hamarabb átmegyünk ezen a tisztulási folyamaton.

A testi tünetek

Leggyakoribbak a mindenféle bőrkiütések, viszketések, főleg az arcon és a mellkason. Az ízületi és izomfájdalmak azt jelzik, hogy még mindig túlzottan ragaszkodunk olyan dolgokhoz, amiket már rég el kellett volna engednünk. Ha túlságosan csökönyösek vagyunk, előfordulhatnak olyan balesetek, amelyek során csontunk törik.

Nem ritka a szédelgés, mintha hirtelen kihúzták volna alólunk a talajt. A látásunk hol rosszabbodik, hol javul, néha pedig mintha káprázna a szemünk. A dolgok vibrálnak, rezegnek, felfénylenek, megmutatkoznak az aurák. A hallásunk is furcsa dolgokat produkálhat, például szokatlanul felerősödik, vagy épp fülzúgást észlelünk.

Általános tünet a fáradtság, lelassultság, koncentrációs zavar érzése, pedig alig van szükségünk az alvásra, az éjszaka közepén, vagy éppen hajnali négykor kipihenten ébredünk. Emlékezni kezdünk az álmainkra, melyek között gyakori a repülés, zuhanás. A fejtető vagy a két szemöldök közötti homlokterület bizsergése a csakrák kinyílását jelzi.

Fokozódhat, vagy épp csökkenhet az étvágy, más dolgok ízlenek, mint eddig, gyakori, hogy inkább a zöldségeket kívánjuk, mint a húst. Átmeneti heves szívdobogás is észlelhető, ez általában szívcsakrás kinyílásra utal, de ha túl gyakori, inkább forduljunk orvoshoz. A torokfájások, náthák, mandulagyulladások, allergiák szintén jellemző tünetek, azt jelzik, hogy elegünk van abból, amit eddig tettünk és mondtunk, egészen más életet szeretnénk élni.  

Kapcsolati fordulatok

Fotó: Shutterstock.com

Sajnos megeshet, hogy az addig kedvelt családtagok, barátok, kollégák hirtelen unalmassá és idegesítővé válnak. Az is megtörténhet, hogy házasságok, szerelmek szakadnak meg, mert a felébredés nem azonos ütemben vagy időben megy a feleken végbe.

Egy magasabb energiaszinten létező embert lehúzza az alacsonyabb szinten rezgő energia, ezért kénytelen továbblépni. Ne erőltessük azokat a kapcsolatokat, melyek rossz érzésekkel töltenek el, adjunk magunknak időt, később még rendbe jöhetnek, vagy végképp megszakadnak.

Bízhatunk benne, hogy az új állapotunk új, hasonló energiaszinten létező emberek felé fog hajtani, ami nagy örömmel tölt majd el. Gyakran előfordul, hogy az utcán sétálva minden szembejövő ismerősnek tűnik, ez azért van, mert a lélek szintjén mind egyek vagyunk.

Egyre nagyobb empátiával és szeretettel szemléljük embertársainkat, akár az idegeneket is, csakúgy, mint a növényeket, állatokat. Ugyanakkor vonzani kezd a magány, a csend, az elmélyülés is.

Megváltoznak az életcélok

Legtöbben úgy érzik, hogy egész addigi életük során feleslegesen tevékenykedtek. Indíttatást éreznek arra, hogy megtalálják az élet valódi értelmét, célját. Felmondanak a munkahelyen, eladják a vagyontárgyaikat, hogy új életet kezdjenek. Igen ám, de milyet, mit, hogyan?

Gyakran úrrá lesz rajtunk a célvesztettség, feleslegesség érzése, de nincs baj, ez csak múló állapot. Végül legtöbben olyan tevékenységbe kezdenek, amely alkotást, kreativitást kíván, játékos és építő jellegű. Az anyagiak jelentősége elvész. Sokan művésszé vagy az élők (emberiség, természet) segítőjévé válnak.

Az univerzum támogatása

Fotó: Shutterstock.com

Az univerzum szüntelenül jeleket küld számunkra. Olvasni kell belőlük. Ha átadjuk magunkat neki, minden jóra fordul az életünkben. Ha ellenállunk, akadályokba ütközünk. Gyakran előfordul például, hogy az ellenállásunkból adódó feszültség megbolondítja az elektromos készülékeket. A kocsit nem nyitja a távirányító, a dvd képe leáll. Engedjük át magunkon a szeretet érzését, és a tárgyak máris működni fognak.

Az univerzum tanítókat is küld elénk, spirituális témájú könyvekbe, programokba fogunk botlani, megtalálhatjuk a mesterünket is. De tanítónk lehet akár a zöldséges néni is a sarkon, mert minden és mindenki önmagunkról nyújt információt számunkra azzal, ahogy iránta érzünk.

Megszaporodnak a véletlennek tűnő ’nem véletlenek’, a szinkronjelenségek, a csodákba illő történések. Később persze megértjük, hogy mindez a káprázat a Tiszta Tudat játékos megnyilvánulása, ahogy testi formánkban mi magunk is az vagyunk.

Hogyan segíthetünk magunkon?

  • Először is fogadjuk el, hogy a lehető legjobb dolog történik velünk. Engedjük át az irányítást a felsőbb erőknek.
  • A felébredés folyamatát segíti a meditáció, az ima, a jóga és a különféle csakraharmonizáló terápiák.
  • A testi tüneteink hamarabb lecsillapodnak, ha figyelünk a kellő mennyiségű víz fogyasztására, a testmozgásra és a megfelelő, könnyű étkezésre.
  • Az álmatlanság ellen ne küzdjünk, csak addig aludjunk, míg fáradtak vagyunk. Örüljünk az ajándékba kapott éber időnek.

Címkék: szívcsakra, megvilágosodás, értékek felismerése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!