A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Dönteni tudni kell!

Sokan vannak, akik félnek a változástól. A döntés ugyanis változást hoz életünkbe, és bizony nem lehetünk egészen biztosak abban, hogy az a bizonyos változás jót hoz vagy rosszat. Így aztán vannak a gyorsan döntős, beleugrós típusok, és azok, akik először azon rágódnak, mit válasszanak, aztán azon, hogy vajon nem lett volna-e jobb másként.

Fotó: Várszegi Sándor

Komfortzónás életvezetés – így hívják a kényelmes, de unalmas életet a pszichológusok, tudtuk meg dr. Almási Kittitől, aki rendszeresen szakértője lelki problémáinknak a műsorban. Csakhogy önbizalmat valójában az ad, ha a zónán kívül is megállom a helyem, vagyis ha olyat teszek, amilyet nem szoktam – és sikerül! Kitti nemcsak a tanulmányaiból tudja ezt: „Kamaszkoromban abbahagytam a hegedűt. A lázadás is döntés, bár ebben a korban gyakran azzal is szembe megyünk, amivel nem kellene.” -  "Jaj, ez jó, amit szeretnék, azt tiltsam meg neki? Az ellen majd lázadni fog, és mégiscsak az lesz, amit én szeretnék?" – kapott az ötleten Gabi, de aztán beláttuk, hogy ez sajnos nem ilyen egyszerű.

A döntésképtelenség önbizalomhiányt takar, az önbizalomhiány oka pedig sokszor a téves önismeret. Erre Bánfalvy Ági megjegyezte: ő sokáig azt hitte, hogy nagyon csúnya, viszont nagyon tehetséges. Ő sosem félt a változástól, de szerinte meg kell látni, mikor jön szembe egy lehetőség. És cseppet sem baj, ha fiatalon ér az első pofon, akkor a legkönnyebb tanulni belőle, és az ember erősebb lesz.

Fotó: Pitrolffy Zoltán

Nem hinném, hogy sokan tudják Hámori Eszterről, hogy érettségi és két sikertelen színészfelvételi után Izraelbe ment, fizikai munkát végzett, és még katona is volt! „ De be kellett látnom, hogy bármilyen jól beszélek héberül, az ember igazán csak az anyanyelvén lehet színész.” Eszter most a döntés másik felét hozta meg: abbahagyja a színészetet, és ezentúl főzni fog – hogy ezt egy kis étteremben, egy televízióban vagy egy blogban teszi, még nem tudjuk – talán ő se –, de a döntés megszületett, szóval ezentúl Nicole Kidman és Rachel Weisz más hangon szólal majd meg, de Scooby Doo Dianája is magyar hangot vált.

Meglepetésvendégünk, Charlie életében is volt egy-két döntési helyzet, hogy finoman fogalmazzunk. Alig valamivel a fia születése után határoztak úgy a feleségével – mert Kati minden döntésben benne volt – hogy külföldre megy, ahogy akkor mondtuk: vendéglátózni. „Milyen vendéglátózás az, ahol előző este Ray Charles lépett fel? Egyébként pedig ezt kellett tennem, mert családom volt, és csak így tudtam őket eltartani.” Amikor végül hazajött, csak üldögélt a fotelban, amíg a felesége el nem küldte Tátrai Tibihez. „Csináljatok valamit, nem ülhetsz itt egész nap!” – és elkezdődött a Tátrai Band legendás korszaka, a New York, New York, a Hajnali szél és a többi… Köszönjük, Kati!

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!