A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csak ne legyenek elvárásaid!

Hallottad már valaha férfi szájából ezt a sokat sejtető mondatot: „ne legyenek elvárásaid”? Hát én bizony hallottam már eleget, és eleinte még ízlelgettem is magamban; azt hittem, valami mély filozófiát tükröz, pedig csak az a bizonyos férfi, aki ezt hajtogatta, egyszerűen nem akart felelősséget vállalni a kapcsolatért.

Fotó: Shutterstock.com

Sokféle férfitípus szaladgál a földön, sokan csak „azt” akarják, sokan házasodni szeretnének, de van egy nagyon különös férfifajta, amelyik hosszan tartó kapcsolatra vágyik, csak azt nem szereti, ha valamit tenniük is kellene a kapcsolat fenntartása érdekében.

Ezek a férfiak csak akkor és úgy hajlandók találkozni, amikor és ahogy nekik megfelel, és mindenfajta döntéshelyzetben ők mondják ki az utolsó szót.

Nem könnyű megérteni a férfilogikát, a férfiak nagy része ugyanis nem szeret beszélgetni a problémákról, sem az érzelmekről. De a felelőtlen férfiak, nemcsak megbeszélni nem akarják a problémákat, de be sem ismerik, hogy vannak problémák.

Ők csak annyit várnak el tőlünk, hogy mi ne várjunk el tőlük semmit. A dolog lényege: az van, amit én akarok, és ha ez neked nem tetszik, akkor nyugodtan elmehetsz. És egy darabig a nő hazudik magának, azt gondolja, ő ilyen, így is szeret.

Csak akkor kezdődnek a bajok, amikor baj van, szükségünk lenne a férfira, csak valahogyan pont soha nem ér rá, hogy ott legyen velünk a bajban. Ha veled is előfordult már, hogy cserben hagyott a párod, ráadásul nem is egyszer, ezt vedd figyelmeztetésnek. Az ilyen férfi soha nem fog felelősséget vállalni érted.

Ha netán betelik a pohár, mivel a kapcsolatotokból teljes mértékben hiányoznak a kompromisszumos megoldások, és ha ezt szóvá teszed, a válasz annyi, hogy túl nagyok az elvárásaid, és ez teszi tönkre a kapcsolatotokat. Milyen érdekes ez a logikai következtetés – ha belegondolunk.

Amikor elmagyarázzuk, hogy mi esett rosszul nekünk, a férfi a konfliktuskerülés érdekében behúzza fülét-farkát, minket hibáztat egy olyan megfoghatatlan érvvel, hogy mi, nők kiismerhetetlenek vagyunk, és olyan vágyaink vannak, amelyek teljesíthetetlenek. Vajon tényleg az a megoldás, hogy ha bármi bánt minket, azt jobb, ha magunkban tartjuk, nehogy elriasszuk szerelmünk tárgyát?

Azt gondolom, ez a lehető legrosszabb taktika. Ha magunkban tartjuk a sérelmeinket, akkor egy idő után a sok elfojtott fájdalom hatalmas vitát gerjeszt. És annak is csak szakítás lesz a vége.

Sajnos ilyen helyzetekben a „fuss, menekülj” helyzet áll elő, és bármennyire is nehéz, szabadjára kell engedni azt a férfit, akire, bármivel is indokolja, nem lehet számítani.

Címkék: szakítás, elvárások, férfi logika, megbízhatatlan férfi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!