A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csak a kifejezés új, a jelenség réges-régi

Valóban. Mostanában tudományos cikkek sora próbálja magyarázni a kapunyitási pánikot, mely tulajdonképpen nem más, mint a felnőtté válás folyamata. Az életnek egy szakasza, amely, csakúgy, mint a többi, nagyon nehéz.

Fotó: Shutterstock.com

Nehéz, akár a születés, a járás tanulása, a serdülő- vagy kamaszkor. Az anyaság, az öregség. Nehéz, mint minden új, ismeretlen helyzet.

Azt kérdezed, fiatal barátnőm, hogy most, hogy már megvan a diplomád, merre tovább. Az állás keresését mégis hol kezdjed.

Nehéz erre válaszolni. A dilemma, hogy pénz vagy hivatás, mindig dilemma volt. Csak nagyon kevés ember olyan szerencsés, hogy abból tud megélni, amit imád. S még ha sikerül is valami álommelót találni, egészen biztosan annak is vannak nemszeretem részei.

Nekem szerencsém volt, mert sokáig csinálhattam azt, amit imádtam. Újságot írtam. Ezt csinálom ma is, de már nem szeretem annyira. Ez azonban más lapra tartozik.

Hogy valami vigasztalót is mondjak, nekem sem volt nyílegyenes az utam, az első szerkesztőségig.

Az egész kínlódás ott kezdődött, hogy a szüleim közgazdászt akartak faragni belőlem. A felvételimen beléptem a közgázegyetem egyik termének ajtaján. Míg élek, nem fogom elfelejteni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 9. számának 41. oldalán!)

Címkék: pályaválasztás napjainkban, pályaválasztás a 70-es években

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!