A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

"Büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget" - Interjú a Magyarország, szeretlek! csapatkapitányaival, Vágó Bernadett-tel és Miller Zoltánnal

Megújulva és új műsorvezetővel tért vissza 2022-ben a Duna népszerű vetélkedője, a Magyarország, szeretlek!. A műsor 11 évados történetében először egy házaspár tölti be a csapatkapitányi szerepet: a pirosak és a zöldek csapata hétről hétre a két énekes-színész, Vágó Bernadett és Miller Zoltán vezetésével méri össze tudását. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól elsőként a Ridikül magazinnak meséltek.

Fotó: MTVA

Hogy érzitek magatokat csapatkapitányként?

Miller Zoltán: Az elmúlt években többször is megkerestek a produkciótól, hogy csatlakozzak egy-egy adásra játékosként, de mindig visszautasítottam a meghívást. Nem szerettem volna kellemetlen helyzetbe kerülni. Egy műveltségi vetélkedőben ez előfordulhat, éppen ezért úgy vállaltuk el a csapatkapitányi szerepet, hogy közös felkészülésbe kezdtünk. Az első adások előtt serényen bújtuk a kvízkönyveket a feleségemmel.

Vágó Bernadett: Korábban többször voltam játékos, amit nagyon élveztem. Ez egy fantasztikus és nívós műsor, egyszerűen jó a részesének lenni. Büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget, és csapatkapitányok lehetünk. Hozzáteszem, eleinte én is elmondhatatlanul izgultam, mint a férjem.

Mennyire nehéz, hogy míg a színpadon és a magánéletben partnerek, addig a Magyarország, szeretlek! csapatkapitányaiként ellenfelek vagytok?

M. Z.: A játék, az játék, és nem tagadom, hogy szenvedélyes játékos vagyok, a képernyőn és otthon is, amikor társasozunk! (nevet) A zöld csapat kapitányaként a legfontosabb, hogy a csapatom minden tagja jól érezze magát, hogy amennyire lehet, mentesítsem őket a felelősség alól, amit a versenyhelyzet jelent, és végül, de nem utolsósorban, hogy a piros csapat is élvezze a közös játékot. Ha jó a játék, akkor mindegy, hogy ki győz, a szerencsekerék ráadásul kiszámíthatatlan.

V. B.: Nos, én ezt kicsit máshogy élem meg! (nevet) Nem vagyok egy kifejezetten versengő típus, mint Zoli. Nekem figyelmeztetnem kell magamat egy-egy kiélezett helyzetben, hogy hiába szeretnék segíteni az ellenfeleinknek, nem tehetem, mert az a csapatommal szemben nem lenne fair. A műsornak ez a legnehezebb része, ami egyben az előnye is, hogy házaspárként állunk a két ellenfél csapat élén.

Nagy értéke a műsornak, hogy a feladványok között megjelennek a magyar hagyományok, kulturális és földrajzi értékek, hírességek, tudósok és vívmányaik, korszakos slágerek, egyszóval minden, amit illik ismernie egy magyar embernek. Szülőként mennyire érzitek át ennek jelentőségét?

V. B.: Játszani mindenki szeret, ezért ennek a műsornak minden korosztály számára élvezhető és fontos edukációs szerepe van. A négy és fél éves kislányunk is szívesen újranézi velünk az adásokat, és az egész családunk, mert nagyon büszkék ránk, és adásról adásra rácsodálkozhatnak, mennyire csodás hely Magyarország.

M. Z.: Az irányított dolgokban a magam részéről nem hiszek, de ez a műsor pont azért jó, mert nem erőltetett. Jól érezzük magunkat, és közben folyamatosan tanulunk. Több dolog között engem a mai napig lenyűgöz az építészetünk, gyakran bámulom Steindl, Schulek, Ybl és Pollack velünk tovább élő remekműveit.

Volt olyan adás, amelyik különösen közel állt a szívetekhez?

V. B.: Nem gondoltuk volna, hogy ilyen megható lesz az anyák napi adásunk. Mindketten elveszítettük az édesanyánkat. Zoli két és fél éve, én kisgyerekkoromban. Hiába történt régen, még mindig megérint. Felnőttként is fájdalmas ezt feldolgozni, de amikor a gyermekkorodat kíséri végig ez a veszteség, az borzasztóan nehéz. Ma már, édesanyaként új értelmet nyert számomra ez az ünnep. Bízom benne, hogy a Duna nézőinek is érzelmekkel teli lesz az anyák napi adásunk, de természetesen a folytatásban is meglepetésekkel készülünk számukra.

(x)

Címkék: anyák napja, magyarország szeretlek, miller zoltán, vágó bernadett

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!