A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bűbájos virágaink

Bizony, a növényekkel nem csak gyógyítani lehet, de mágikus erejük is van. Máskülönben miért tartanának a kertjükben a szerelemre vágyó asszonyok például rozmaringot?

Fotó: Shutterstock.com

Az ember ezer meg ezer éve figyeli a természetet, és felfedezte, hogy egyes növények főzetével, füstjével vagy akár csak látványával varázsolni tud. Az asszonyoknak gyermekáldást, a bőrpírtól szenvedőnek, vagy a csúnyácskának szépséget, a betegnek egészséget, a szegénynek gazdagságot hozhat a virágvarázs.

Ha például szerelmi sikerre vágyunk, ültessünk zsályát és kankalint. Ám ha rontás ellen védekeznénk, tartsunk otthon csalánt. A legtöbb mágikus növényt a lakásban is termeszthetjük, hogy mindig legyen belőle kéznél. 

Zsálya a lángoló érzelmekért

„Tele kertem zsályával, szerelemnek lángjával” – szól a dal. És valóban, ahol zsálya terem, ott a szerelem is hamar fellángol. A szinglik párt találnak, a házasságok felüdülnek. Az apró lila, rózsaszín vagy fehér virágú, évelő növény egyébként nem csak a szerelem varázsszere, de az egészség mágiájához is használták.

Amúgy is kitűnő gyógynövény: a leveleivel letapasztott bőrfelületen begyógyulnak a sebek, főzete kiváló vízhajtó, ráadásul izzadásgátló és méregtelenítő is. Ha a levelét rágcsáljuk, meggyógyulnak az ínyproblémáink, ugyanakkor nyugtató hatású is. A zsályatea segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert.

Rozmaring a hűséges kedvesért

A népi megfigyelések szerint, ha egy rozmaringágat helyezünk kedvesünk párnája alá, garantáltan hűséges lesz. Ha nehezen alszunk el, vagy rosszakat álmodunk, szintén segíthet a párnánk alá rejtett rozmaringág. Ha van egy kiszemeltünk, aki nem vesz rólunk tudomást, érintsük meg egy szál rozmaringgal, és biztosan belénk szeret. Ha már kissé kihűlőben a tűz a kapcsolatunkban, ugyancsak a rozmaring lehet a megoldás. Készítsünk belőle főzetet, és igyunk belőle mindketten három napon át, minden este.

A rozmaring egyébként gyógynövényként is hatásos: illóolaja csillapítja a reumás fájdalmakat, főzete pedig vízhajtó hatású, csökkenti a puffadást, és serkenti az étvágyat.

Fotó: Shutterstock.com

Rontás ellen nyírfaág

A fehér törzsű, szépséges nyírfa ágait elsősorban arra használták, hogy elűzze a gonosz erőt a háztól. Kitűzték a ház sarkaiba vagy az istállóhoz, hogy az állatokat is megvédje az irigy tekintetektől. Nem árt, ha néhány nyírfaágat alaposan összekötözünk, és egy bothoz erősítjük, mert az ilyen seprűvel hamar megtisztíthatjuk a lakást az ártó energiáktól.

De nem csak erre jó, hanem a gyermekáldás mágiájához, sőt, a bőség megteremtéséhez is.

Varázserő a fahéjtól

Ez az egyik legizgalmasabb fűszernövény. Illata olyan bódító, hogy egyetlen szippantással új erő költözik belénk. Nem is akármilyen erő! Tűz és energia költözik abba, aki fahéjat fogyaszt! Ha a kedélyünk lelohadt, ha enyhe depresszió kerülget, szórjunk egy kis fahéjat a kávénkra, vagy egyszerűen csak szagolgassunk egy rudacskát.

Minél gyakrabban szippantjuk be a fahéj aromáját, annál inkább megerősödnek a mágikus képességeink. Képesek leszünk a tisztánlátásra, tisztán érzésre, a megérzéseink is felerősödnek, és idővel a jövőbe látás képességére is szert tehetünk.

De gyógyításra is kiváló, ételbe, italba keverve javítja az emésztést, kedvező a szívnek, ereknek, kiegyenlíti a vércukorszintet, és csökkenti a vérnyomást.

Gyertyaláng és kakukkfű

A legegyszerűbb mágia, ha veszünk egy szál fehér gyertyát, meggyújtjuk, és kívánságunkra koncentrálva a lángba bámulunk. Ha ezt egy héten át mindennap elismételjük, a kívánságunk nagy eséllyel valóra válik. Még hatásosabb a módszer, ha a meditáció alatt kakukkfüvet szórunk a gyertya lángjába, és beszippantjuk az illatát. A kakukkfű füstje a negatív rezgéseket elsimítja, a szép, harmonikus energiák pedig segítik a tervünk megvalósulását.

Ha gyógyítani akarunk vele, főzzünk belőle teát. Elmulasztja a köhögést, serkenti az emésztést, és nőgyógyászati problémákhoz is remek.

Fotó: Shutterstock.com

A levendula pénzt hoz

A levendula nem csak a molyoktól véd. Ha akár cserépben, akár száraz csokor formájában levendulát tartunk a lakásban, megteremtjük vele a bőséget. Ha még nagyobb sikert akarunk elérni, szórjunk három napon át levendulaszirmokat a gyertya lángjába.

De készíthetünk kis tasakot is benne a növény virágaival, és azt mindig magunknál hordhatjuk, akár a nyakunkban lógatva, akár a zsebünkben. Ám ha csak egyszerűen szeretnénk felfrissülni, dörzsöljünk el néhány virágszirmot a tenyerünkben, és lélegezzük be az illatát. Fejfájás, migrén ellen is hatásos lehet. Ha a fürdővizükbe tesszük egy pohárka tejjel vegyítve, lelki békére lelünk, és a bőrünk is bársonyos lesz.

Bazsalikom a könnyedségért

Ha a gondolatainkkal szeretnénk megteremteni az új jövőt, és sehogy sem sikerül, valószínűleg az az oka, hogy van bennünk egy nagy adag félelem, szorongás az elérni kívánt célt illetően. És amíg a félelem dolgozik bennünk, a teremtés sem sikerülhet.

De ha mindennap elmorzsolunk egy bazsalikomlevelet az ujjaink között, hogy jó sokáig érezhessük az illatát, a félelmeink lassan eltűnnek. Egyre magabiztosabbak, oldottabbak, felszabadultabbak leszünk, és azután már bármi sikerülhet. Gyógynövényként pedig védi a májat, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul késlelteti az öregedést.

A rózsaszirmok elhozzák a kedvesünket

Ha van valaki, akit nagyon szeretnénk magunkhoz csalogatni, végezzük el a következő mágiát.

  1. Vegyünk egy szép, nagy fejű, vörös rózsát, és óvatosan tépkedjük le a szirmait.
  2. Gyújtsunk meg egy szál vörös gyertyát.
  3. A szirmokat tegyük egy vízzel teli, szép kis üvegtálba, és tartsuk a láng fölé, persze csak annyira, hogy ne kormozza meg az üveget.
  4. Miközben a láng fénye megvilágítja a vizet és a rajta úszó rózsaszirmokat, gondoljunk a kedvesre, akit odavárunk. Mondjuk is ki háromszor a nevét, és azt: „Érkezz hozzám a vörös szirmok szőnyegén!”
  5. Most fújjuk el a gyertyát, a szirmokat pedig szórjuk el a küszöbön, majd a lakáson át egészen az ágyig. Az ágynak arra a felére, ahol a kedvesünket szeretnénk altatni, helyezzünk el a párna alá három szirmot, és hagyjuk ott egy álló hétig.

Címkék: levendula, kakukkfű, rozmaring bűvereje, nyír bűvereje, zsálya szerelemhozó, fahéj feldob, gyertyaláng, rózsaszirom mágia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!