A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bűbájos virágaink

Bizony, a növényekkel nem csak gyógyítani lehet, de mágikus erejük is van. Máskülönben miért tartanának a kertjükben a szerelemre vágyó asszonyok például rozmaringot?

Fotó: Shutterstock.com

Az ember ezer meg ezer éve figyeli a természetet, és felfedezte, hogy egyes növények főzetével, füstjével vagy akár csak látványával varázsolni tud. Az asszonyoknak gyermekáldást, a bőrpírtól szenvedőnek, vagy a csúnyácskának szépséget, a betegnek egészséget, a szegénynek gazdagságot hozhat a virágvarázs.

Ha például szerelmi sikerre vágyunk, ültessünk zsályát és kankalint. Ám ha rontás ellen védekeznénk, tartsunk otthon csalánt. A legtöbb mágikus növényt a lakásban is termeszthetjük, hogy mindig legyen belőle kéznél. 

Zsálya a lángoló érzelmekért

„Tele kertem zsályával, szerelemnek lángjával” – szól a dal. És valóban, ahol zsálya terem, ott a szerelem is hamar fellángol. A szinglik párt találnak, a házasságok felüdülnek. Az apró lila, rózsaszín vagy fehér virágú, évelő növény egyébként nem csak a szerelem varázsszere, de az egészség mágiájához is használták.

Amúgy is kitűnő gyógynövény: a leveleivel letapasztott bőrfelületen begyógyulnak a sebek, főzete kiváló vízhajtó, ráadásul izzadásgátló és méregtelenítő is. Ha a levelét rágcsáljuk, meggyógyulnak az ínyproblémáink, ugyanakkor nyugtató hatású is. A zsályatea segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 5. számának 50. oldalán!)

Címkék: levendula, kakukkfű, rozmaring bűvereje, nyír bűvereje, zsálya szerelemhozó, fahéj feldob, gyertyaláng, rózsaszirom mágia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!