A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Barnának lenni bármi módon

Barnulhatunk bármi módon, de ne bármi áron! Azért a pár hétig tartó szépségért ugyanis nagyon nagy árat kell fizetni, ha az ember nem vigyáz.

Fotó: Shutterstock.com

Rég tudjuk, hogy a barnító fény, legyen az szolárium vagy napsugár, veszélyes is lehet. Nem csak a fájdalmas leégésre gondolok, és nem is csak az életet veszélyeztető betegségre, amikor a napozás ártalmait sorolom. Hanem az ötven év körül előbukkanó mély ráncokra és foltokra a nyakon és a dekoltázson, amelyeket, ha már kialakultak, sehogyan sem lehet helyrehozni.

Bizony a barnaság kiszárítja a bőrt, így az elveszíti fényét, rugalmasságát, nedvességtartalmát, és ahogy telnek az évek, egyre nehezebben tud regenerálódni, telítődni. Ha évekig szárítgattuk, égettük magunkat a szoliban vagy a napon, ötven fölött már olyan lesz a bőrünk, mint a pergament.  

A napsütötte szín elérésének szabályai

Hogy a napozás veszélyt is tartogat, mindannyian tudjuk, mégsem tudunk lemondani róla. Nem csak azért, mert a napsütötte, bronzos bőr gyönyörű, és optikailag még karcsúsít is, hanem azért sem, mert kevés finomabb dolog létezik e földön, mint a nyári melegben hanyatt feküdni egy vízparton, és engedni, hogy az aranyló fény simogassa a testünket.

Ha nem jutunk ki a napra, akkor a szoliban időzünk egy pár percet, és meg kell hagyni, az is relaxálja az embert. De ha már úgy döntünk, dacolunk a veszélyekkel, és barnulunk, akkor tartsunk be néhány szabályt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 7. számának 18. oldalán!)

Címkék: barnulás módjai, barnulás szabályai, a fehérség divatja

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!