A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Barátság kontra szerelem?

Azt írod kedves fiatal barátnőm, hogy Zoli és a párod már több mint tíz éve legjobb cimborák. Hogy nemcsak söröznek együtt, hanem a szerelmi életükről, ahogy mondod, nyomják a szót, panaszkodnak, mint a nők. Mondhatni, igazi lelki társak.

Fotó: Shutterstock.com

S hogy ez egyáltalán nem jó. Téged ez zavar. s mindent megpróbálsz, hogy orvosold a problémát. Rendben van ez így?

Nehéz dolog. Mert ha a legjobb barátnőnknek éppen szerelmi bánata, párkapcsolati gubanca van, kinek mondja el, ha nem nekünk, a legjobb barátnőjének? Ha a pasink barátjának épp nincs senkije, meg hát meccset nézni, sörözni, csajokat kibeszélni a férfiaknak amúgy is csak a férfiakkal lehet.

Féltékenyek legyünk-e? Nehéz probléma ez, és nem biztos, hogy segítenek azok a kis trükkök, amelyekről te is beszélsz. Mert a kapcsolatoknak történetük van.

Mindegyiknek eleje, közepe vége. Változnak, mint az időjárás, vagyis hiába szerzünk szingli barátnőnknek egy szingli pasit, nem tudhatjuk, hogy mi lesz a vége. Miféle problémák merülnek föl kettejük között, amit a barátnőnk csakis velünk, új pasija meg csakis a legjobb haverjával akar megosztani.

Jó, de akkor mi a megoldás? Kérdezheted. Nos, be kell látni, hogy egyetlen ember, bármekkora is a szerelem, nem elégíti ki, nem elégítheti ki minden igényünket. Nem fog velünk órákig cipőt választani, nem vevő a legújabb fogyókúrás étrendünkre sem. Erre ott van nekünk a legjobb barátnő, aki éppen olyan cipő- és fogyókúramániás, mint mi.

De mi is jobban járunk, ha nem kényszerülünk meccset nézni nap nap után. Szóval a jó és tartós kapcsolat titka, ha megengedjük egymásnak, hogy legyenek rajtunk kívül is kapcsolataink. Hogy nyugodtan elmehessenek sörözni, s mi nyugodtan elmehessünk turkálni valami jó kis second handbe.

És nem teszünk megjegyzéseket, ha a párunk munka után felugrik a mamájához, és egy kicsit ott is marad. S ő nem tesz szemrehányást ugyanezért. Tehát bármilyen szoros és jó is a párkapcsolat, a szabadságot őriznünk kell. Függetlenségünk éppolyan fontos egy párkapcsolatban, mint a közös élet.

Nekem szerencsém volt a férfiakkal. Nem haragudtak azért, ha én esténként edzésre jártam, s bizony nélkülük töltöttem naponta másfél, két órát. S ott az edzőteremben jókat dumáltam olyanokkal, akik ugyanazt a mozgást szeretik, amit én.

De én sem kényszerítettem egyik férfit sem arra, hogy jöjjön el velem, hanem tiszteletben tartottam az ő kedvteléseit. Menj le focizni nyugodtan, mondtam, ha a foci volt a mániája. De akkor sem haragudtam, ha lement a haverjaival sörözni.

Ezért csak azt tudom tanácsolni neked, fiatal barátnőm, hogy ne légy féltékeny a barátod barátjára. A férfiak utálják azokat a nőket, akik rajtuk lógnak, s nem hajlandóak egy lépést sem tenni nélkülük. 

Szóval hagyd, hadd menjen a barátjával, s menj te is a barátnőddel. Persze nem nap mint nap. Ne telefonálj órákig, ha a párod otthon van, s veled szeretne lenni. Tartsátok tiszteletben egymás szabadságát. De ne éljetek vissza vele.

Címkék: féltékenység, barátság kontra szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!