A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bajos karácsony, csak egészség legyen!

Rendkívül közhelyes, ám nagyon igaz a címben szereplő mondás, amelyet sajnos most családom és a magam esetében is megtapasztalhattam.

Fotó: Shutterstock.com

Az advent idén nálunk az ünnepre való felkészülés helyett az orvoshoz járással telt, ugyanis a feleségem, a gyermekem és jómagam egy időben betegedtünk meg. Eddig nagy szerencsénk volt, mert Csanád 15 hónapot kihúzott minden kórság nélkül, ám most egy kisebb náthával „gazdagodott”.

Érdekes, ahogy a gyerekek ennyi idősen a betegségeiket átélik. Sosem tudtam elképzelni, amikor édesanyám mesélte, hogy hasonló korban, mint a kisfiunk, 38 fokos lázzal gondtalanul futkostam az orvosi rendelőben.

Tettem ezt kiabálva, hangoskodva egészen addig, amíg a gyermekorvos ki nem jött a szobájából, és annyit mondott a többi szülő előtt: Gyula! Gyere be!  - okozva ezzel kellemetlen pillanatokat anyukámnak.

Csanád ebből otthon az aktív játszást, mászást, futkosást, hangoskodást tette a magáévá, és néha úgy éreztem, hogy betegen még aktívabb, mint máskor. Hozzáteszem, nem vagyunk egy beteges család, így különösen rosszul érintett minket a családi dögvész.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 1. számának 73. oldalán!)

Címkék: betegség, gyógyulás, kisgyerek, karácsony

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!