A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az öregedés lelassítható, állítják az anti-aging orvosok

Azt mindenki tudja, hogy születési éve szerint hány éves. Ahhoz azonban, hogy megtudjuk, biológiailag fiatalabbak vagy idősebbek vagyunk-e kronológiai korunknál, bizonyos vizsgálatokat kell végezni.

Fotó: Shutterstock.com

Általában igaz, hogy biológiai életkorunk nem egyezik meg kronológiai életkorunkkal. Előfordulhat, hogy bizonyos funkciók, például az izomerő, vagy a rövid memória jobbak a kronológiai életkor átlagánál, míg mások, mondjuk a stressztűrő vagy a koncentrációs képességek rosszabbak.

Azonos életkorú emberek fizikai és szellemi teljesítőképessége nagyon különböző lehet. Sejtjeink öregedését ugyanis sok minden befolyásolja.

 A genetikai hajlam, illetve a külső környezet károsító hatásai (UVA-sugárzás, nehézfémek, növényvédő szerek és egyéb toxikus anyagok szervezetbe kerülése), a rendszeres mozgás hiánya, stressz, elégtelen mennyiségű és minőségű alvás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kevés természetes napfény és az étrend.

A memóriám még jó, csak leguggolni nem tudok

Az anti-aging medicina feladata elsősorban a belső egészség megőrzése, javítása és helyreállítása az élettani folyamatok mentén.

Célja a szervezet számára létfontosságú biokémiai vegyületek szintjének helyreállítása, a szervezetben kialakult gyulladásos folyamatok megszüntetése, a méregtelenítés és salaktalanítás, a hormonok szintjének helyreállítása. Mindezzel lassítva és ellensúlyozva sejtjeink idő előtti elöregedését és pusztulását.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 34. oldalán!)

Címkék: várható élettartam, anti aging, az életet megrövidítő szokások, az életet meghosszabbító szokások, őssejt terápia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!