A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az izgalmas vöröslencse-leves

Az ember melegségre vágyik. Ősz táján még inkább, ezért egy különleges krémleves akár hét közben, vacsorára is kerülhet az asztalra. S hogy tartogathat-e még a rántott hús új ízélményt? Hát persze! Megmutatjuk. Aztán persze jöjjön, aminek jönnie kell, a desszert, az ősz slágergyanús gyümölcsével, a szilvával.

Fotó: Shutterstock.com

Hozzávalók: 20 dkg vörös lencse, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db közepes burgonya, 1 citrom, 2 liter víz, ízlés szerint só, bors, 1 teáskanál tárkony, 2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsomsűrítmény

Elkészítés: Mosd meg forró vízben a lencsét, majd készítsd elő a zöldségeket. A szokásosnál vághatod nagyobb darabokra a hagymát, a répát, a krumplit. Keríts egy nagy lábost, és zutty, jöhet bele a lencse és a zöldség. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, majd főzd közepes lángon fedő alatt. A lencsének sok a habja, ezért figyelj, hogy ki ne fusson a tűzhelyre.

Amikor minden megfőtt, egyszerűen fogj egy botmixert, és daráld össze. (Turmixgép is tökéletesen alkalmas rá.) Ha nagyon sűrű lenne, a maradék fél liter vízzel öntsd fel, és így forrald fel újra.

Ezután következhetnek a fűszerek: só, bors, tárkony, végül ne kíméljük a citromot, az utolsó csepjéig facsarjuk bele a levesbe. Egy másik edényben melegítsük össze a paradicsompürét az olívaolajjal, és keverjük hozzá a leveshez.

Egy-két percig forraljuk, és néhány perc hűlés után már fogyaszthatjuk is a tápláló lencselevest. 

Címkék: krémleves, zöldségek, vöröslencse leves, vöröslencse

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!