A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az internet, a drog és a feszültség

Gyerekeink már otthonosabban kezelik a különféle kütyüket, mint a szüleik, tanáraik. Magától értetődő önállósággal igazodnak el a világhálón is, és teljes természetességgel barangolnak a weboldalak között, hozzáférve szinte minden tartalomhoz.

Fotó: Shutterstock.com

Az Eurobarometer idevonatkozó felmérése szerint a 11 és 14 év közötti gyermekek háromnegyede átlag napi három órán át használja valamire a világhálót, és gyakorlatilag mindegyikük találkozik olyan tartalommal, ami nem neki való, amit még nem ért.

Legtöbben nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel. Ezek leggyakrabban a molesztálás, az erőszakra vagy öncsonkító magatartásokra való buzdítás. Drogdílerekből, levélben terjedő bombareceptekről, öngyilkossági módokról is egyre többet találni a neten.

Az Interpol adatbázisa szerint évente legalább 500 000 új, gyermekkel való szexuális visszaélésről készült eredeti felvétel jelenik meg. A 2005 és 2015 közötti időszakban 1500%-kal nőtt a gyerekkel való szexuális visszaélésről készült anyagokat tartalmazó oldalak száma.

Kontroll nélkül a felnőtteknek kevés fogalmuk lehet arról, mi is történik a gépeken. Az állandó személyes felügyelet viszont nem megoldható.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 3. számának 36. oldalán!)

Címkék: drog, internet, feszültség

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!