A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az igazi mindig másvalaki?

Kamaszként a legtöbb lány fejét a párnájába fúrva álmodozik az igaziról, a sírig tartó szerelemről. Komolyan hiszi, hogy létezik a nagy ő, a másik fele, akivel fényes esküvőt követően leélheti az életét. Már csak annyi a dolga, hogy megtalálja. Esetleg már meg is van az illető, csak meg kellene hódítani. Ő a fizikatanár, vagy a szomszéd srác. Kamaszos álmainkat követve aztán egy életen át ezt az igazit keressük.

Fotó: Shutterstock.com

S mivel szerelmesnek lenni jó, bele is szeretünk fülig mindig valakibe, akiről úgy érezzük, ő az igazi. Azt érezzük, hogy most tényleg megtaláltuk. Őt, a nagy őt. Aztán telnek a hetek, a hónapok, s valahogy kiderül, hogy mégsem. Egyre több a konfliktus, a csalódás, a veszekedés.

De ki is a nagy ő?

Akkor ez azt jelenti, hogy nem is létezik nagy ő? Dehogynem! Csak mindig másvalaki az. Az óvodás kislány beleszeret a kisfiúba, Benibe. Otthon kijelenti, hogy csak Benihez fog feleségül menni. Már el is jegyezték egymást, íme a gyűrű – mutatja, amelyet a fiútól kapott, s mely gyűrű Beni anyukájának fiókjából való. S a szülő ilyenkor büszke, hogy az ő gyereke már szerelmes.

A gyűrűt természetesen visszaszolgáltatja Beni anyukájának, akivel csak mosolyognak a dolgon. Pedig nem kellene. Hiszen ebben az esetben Beni a nagy ő. S ha megkérdezzük, miért épp ő, akkor egyszerű választ kapunk. Azért, mert még ő is cumizik.

A hatéves kisfiú szerelmes az elsős tanító nénibe, a kislány, míg rá nem jön, hogy ennek az érzelemnek nincsen jövője, sokáig szerelmes az apukájába. A kamasz mindig abba, akivel dicsekedni lehet, mert ő a legmenőbb, legcsinosabb, legdögösebb a gimiben.

A szexológusok szerint a férfiak munkahelyi szerelmeinek oka elsősorban a saját, a falkán belüli státuszuknak a megerősítése. A legcsinosabb, legfiatalabb nő megszerzése már nem azért történik, mert a férfi azt gondolja, hogy ez a lány a nagy ő, inkább azért, mert látványa az agyában a tesztoszteron, vagyis a férfi nemi hormon kiáramlását fokozza.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 12. számának 52. oldalán!)

Címkék: tesztoszteron, örök szerelem, nagy ő,, igazi szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!