A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az első három hónapunk

Az elmúlt negyed év túlzás nélkül életem legintenzívebb időszaka volt, melyben számos tapasztalattal gazdagodtam a kisgyermekekről, a házastársi kapcsolat átalakulásáról, arról, hogy az ember családja és környezete hogyan változik, amikor gyermek születik. Emellett remek önvizsgálat is volt a tavaly október óta eltelt idő számomra, mely engem is átalakított.

Fotó: Shutterstock.com

Azt szokták mondani minden változásnál, hogy három hónap kell egy új dolog beállásához, legyen szó új lakásról, munkahelyről, bármilyen élethelyzetről. Ezt nagyjából magam is meg tudom erősíteni.

Ha statisztikus lennék, így foglalnám össze a dolgokat: Három hónap, 70 centi, 7 kg. A használt pelenkák száma végeláthatatlan, az alvási idő elenyésző. Pihenés, luxus, szórakozás - mások meséltek már róla.

Étkezés - amikor a gyermek engedi. Romantika a feleségemmel - régi képek és videók nézegetése. Barátok, család - mindenki hozzánk jön. Elsajátított új ismeretek száma - nagyjából a galaxisunkban lévő csillagok számával egyezik meg.

Jelenleg ott tartunk, hogy 5 hónapos-féléves gyermekruhák közül kell válogatnunk Csanádnak, aki számításaim szerint pár nap múlva kinövi a gyermekkádat, és az olcsónak éppen nem nevezhető babakocsit is.

Ám ezek nem problémák, hiszen a pénz a fán nő, csak le kell onnan szedni. Jól tudom, ami igazán lényeges, az az, hogy a kisfiam továbbra is egészséges, és egyre inkább kialakulóban van az éntudata.

Hosszan szoktunk beszélgetni az élet dolgairól, ahogy azt hagyományosan megköveteli az apa–fiú kapcsolat. Csanád szigorú kritikus, hiszen egyből és hangosan jelzi, ha nem tetszik neki valami, amit teszek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 2. számának 80. oldalán!)

Címkék: romantika, bill gates, apa-fiú kapcsolat, kisbaba születik, kisbaba, egy kispapa viszontagságos hétköznapjai

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!