A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az ellenállhatatlan kukoricaleves

Következzenek az ősz ízei és alapanyagai: a kukoricát krémes levesbe főztük, a padlizsánt sütve és rétegezve darált húsra rakosgattuk, és végül az édes, érett gyümölcs ízét süteménybe ágyaztuk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató és édes ételek. Ezt kínáljuk!

Fotó: Shutterstock.com

Hozzávalók: 4 evőkanál vaj és olaj keveréke, 1 kisebb fej hagyma, kb. 1/2 kg kukorica, 1 gerezd fokhagyma, kb. másfél liter víz, 1 darab leveskocka, 1,5 deciliter tejföl vagy tejszín, levesbetétnek: reszelt sajt, apróra vágott, pirított sonka, magvak, zöldségek

Elkészítés: Vágjuk a hagymát apróra, a vajjal elkevert olajon dinszteljük meg. Ha elkészült, adjuk hozzá a kukoricaszemeket, és azonmód öntsük fel vízzel. Jöhet a zúzott fokhagyma, az apróra tört leveskocka. (Sózni ráérünk később is, kóstolás után.) Főzzük addig, amíg meg nem puhul a kukorica.

Amíg a levesünk kellősödik, elkészíthetjük a levesbetétet: ízlés szerint piríthatunk apróra vágott sonkát vagy különféle magokat, reszelhetünk sajtot, vághatunk fel zöldséget. 

Amikor megfőtt a kukorica, szedjük ki levesünk felét egy tálba, és tegyük félre. A fazékban levő levesbe öntsük bele a tejfölt vagy tejszínt, és botmixerrel dolgozzuk meg, majd öntsük vissza a leves másik felét. Keverjük el alaposan, várjuk meg, amíg újra felforr, végül vegyük le a tűzről, és tálaljuk is!

Címkék: kukorica, kukorica krémleves

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!