Az ellenállhatatlan kukoricaleves
Következzenek az ősz ízei és alapanyagai: a kukoricát krémes levesbe főztük, a padlizsánt sütve és rétegezve darált húsra rakosgattuk, és végül az édes, érett gyümölcs ízét süteménybe ágyaztuk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató és édes ételek. Ezt kínáljuk!
Hozzávalók: 4 evőkanál vaj és olaj keveréke, 1 kisebb fej hagyma, kb. 1/2 kg kukorica, 1 gerezd fokhagyma, kb. másfél liter víz, 1 darab leveskocka, 1,5 deciliter tejföl vagy tejszín, levesbetétnek: reszelt sajt, apróra vágott, pirított sonka, magvak, zöldségek
Elkészítés: Vágjuk a hagymát apróra, a vajjal elkevert olajon dinszteljük meg. Ha elkészült, adjuk hozzá a kukoricaszemeket, és azonmód öntsük fel vízzel. Jöhet a zúzott fokhagyma, az apróra tört leveskocka. (Sózni ráérünk később is, kóstolás után.) Főzzük addig, amíg meg nem puhul a kukorica.
Amíg a levesünk kellősödik, elkészíthetjük a levesbetétet: ízlés szerint piríthatunk apróra vágott sonkát vagy különféle magokat, reszelhetünk sajtot, vághatunk fel zöldséget.
Amikor megfőtt a kukorica, szedjük ki levesünk felét egy tálba, és tegyük félre. A fazékban levő levesbe öntsük bele a tejfölt vagy tejszínt, és botmixerrel dolgozzuk meg, majd öntsük vissza a leves másik felét. Keverjük el alaposan, várjuk meg, amíg újra felforr, végül vegyük le a tűzről, és tálaljuk is!
Még nincs hozzászólás