Ridikül Magazin logo

Az autónk szól, ha elfogyott a tej a hűtőben

Hogy mikor terjednek el az okosautók az utakon, arról megoszlanak a vélemények, de a fejlesztési irányok mind azt mutatják, hogy Kitt a Knight Riderből egyre kevésbé tűnik meseszerű utópiának.

Fotó: Shutterstock.com

Az autóipar húzóágazat: az innováció és a folyamatos megújulás bölcsője. A legújabb fejlesztési irányok alapján pedig azt mondhatjuk, hogy a jövő az elektromos, önvezető és hálózatra kapcsolt okosautóké.

Míg zöld rendszámú és rendkívül csendes, elektromos hajtású gépkocsikat már manapság is láthatunk forgalomban, addig önműködő üzemmódot jelenleg maximum parkolás esetén lehet bekapcsolni, azt is csak a luxuskategóriáknál. De hogy mi lesz öt vagy tíz év múlva? Ennek jártunk utána!

Kipufogó és benzinköltség nélkül

A világ legnagyobb technológiai show-ján, a minden év elején Las Vegasban megrendezett CES-en idén főszerepet kaptak az autók. Minden gyártó más koncept-csodával jelentkezett, mégis voltak közös pontok. Például majdnem az összes járgány elektromos hajtású volt, ezáltal környezetkímélőbb, mint a szennyező gázokat pöfögő benzinnel vagy dízelolajjal működő társaik.

Bár jelenleg a töltőállomások száma a legtöbb országban limitált, és a megtehető úthossz is korlátozott, ezekre az aggályokra hosszú távon megnyugtató megoldásokkal szolgálnak a fejlesztők. A drágább vételár pedig pár év alatt megtérül, ha nem kell üzemanyagköltséggel számolnunk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 20. számának 55. oldalán!)

Címkék: technika, autóipar, okosautó, önvezető autó, a jövő autói

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!