A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Átkozott féltékenység

A féltékenység természetes emberi érzelem. Szinte senki nincs, aki ne érzett volna féltékenységet élete során valamikor, valakire. A kislányok féltékenyek egymásra már kisiskoláskorban is. Megsértődnek, ha barátnőjük más lányokkal is szóba áll. A testvérek egymásra, a csúnya lány a szépre, a szép az okosabbra féltékeny.

Fotó: Shutterstock.com

A féltékenység kórosnak csak akkor nevezhető, ha a valóságtól, a másik ember viselkedésétől és cselekedeteitől függetlenül hatalmasodik el a gondolkodásban. Ilyenre is akad példa bőven

Mert őt nem lehet szeretni

Gergő jómódú, jól öltözött, irigyelt üzletember, aki egy napon berontott felesége munkahelyére, ott alaposan helybenhagyta az asszonyt.

Kiderült, hogy szinte ismeretségük első pillanatától kezdve féltékeny volt rá, eleinte csak vádolta, később verte is. A gondolat, hogy az asszony megcsalja, egyre jobban elhatalmasodott rajta, míg végül fékezhetetlen agresszióvá fajult.

Gergő meggyőződésévé vált, hogy az asszony viszonyt folytat a munkahelyén a közvetlen főnökével. Egy ízben, amikor felesége irodájában járt, és meglátta, hogy az asszony a főnökével beszélget, nem tudta türtőztetni magát, és felpofozta a nőt.

Szerencsére Gergő a nyilvános balhé után belátta, hogy segítségre van szüksége. A terápia során kiderült, hogy alapvető önértékelési zavarokkal küzd, gyerekkorában szülei szigorúan és szeretet nélkül nevelték.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 52. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!