A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Asztrális utazás

Az emberi faj egyedei biológiailag azonos felépítésűek. Ugyanannyi agysejtünk van, ugyanannyi idegsejtünk. Miért vagyunk mégis ennyire különbözőek? Mi határozza meg, hogy egyikünk tudóssá vagy művésszé válik-e, másikunk piti bűnözővé, agresszorrá?

Fotó: Shutterstock.com

Gondolhatjuk, hogy a gyermekkori kapcsolatok, a szülők szeretete, a neveltetés, a különféle tanulmányok formálják azzá az embert, amivé felnőttként válik. Biztosan ezek is sokat számítanak, de ez nem minden. Mert hogyan tud egy testvérpár lelkülete szöges ellentétben állni egymással, amikor ugyanazok a szülők ugyanazok közt a feltételek közt nevelték?

A felhők közül jöttem

Sára két kislány édesanyja. Janka tizenegy éves, Anna pedig nyolc. Janka hangos, nagyszájú, csintalan, akaratos gyerek, akivel mindig baj van az iskolában. Anna introvertált, merengő, csendes, kedves, jó szívű. Sára persze egyformán szereti őket, épp azért, mert olyanok, amilyenek.

- Jankáról tudom, hogy mindent meg fog szerezni az életben, amire szüksége lesz, mert a huncut mosolyával, a humorával és az akaratosságával hatni tud az emberekre. Ő cukrász szeretne lenni, mert imádja a tésztákat. Nem érdekli a történelem, az irodalom. Anna viszont ötévesen megtanult írni, olvasni a nővére könyveiből. Hatéves korától verseket ír. És csodás képeket fest! A képein általában az ég van fura felhőkkel, fényekkel.

Amikor kisebb volt, mindig azt mondta, azért festi a kékséget, mert ő onnan érkezett. Anna, ha van egy babája, szívesen odaajándékozza annak a gyereknek, akinek nincs. Aki sír, azt megvigasztalja. Még sosem láttuk dühöngeni, toporzékolni, mint Jankát. Két teljesen különböző gyerekem van, akik ugyanazokat a géneket örökölték, ugyanabban a családban, ugyanabban a szeretetben nőnek fel. El sem tudom képzelni, mitől mások ennyire – mondja Sára.

A lélek hét előszobája

Fotó: Shutterstock.com

Lényünk különbözőségeire magyarázatként szolgálhat az asztrális világ létezése. Miután lelkünk elhagyja a testet, fénylényként ebbe a világba távozik. Csakhogy nem mindegy, melyik rétegébe. Hogy az asztrális világ melyik szintje fogadja be a lelket, attól függ, hogyan élt emberként a földön.

A legmagasabb, hetedik szinten a tökéletes lények foglalnak helyet, akik előtt nyitva áll a lehetőség, hogy átlépjenek a szellemi világba. Az alsó három szinten pedig azok élnek, akiknek még inkarnálódniuk kell ahhoz, hogy feljebb jussanak.

Következő földi életük során jóvá kell tenniük, amit az előző életükben elkövettek. Nem feltétlenül bűncselekményekről van szó, csak például a túlzott ragaszkodásról az anyagi javakhoz, az irigységről, kapzsiságról, a céltalan, örömtelen, szeretetlen életről.

Honnan tudunk az asztrális világról?

Bizonyíthatóan nem tudunk erről a szféráról, ám a földön élő bölcsek, mesterek, spirituális tanítók beszámolóiból sok információt kaptunk erről. Ők gyakran jártak ott meditációban, hiszen ebben a tudatállapotban a lélek képes elhagyni a testet.

A világ különböző területein élnek, éltek, egymással sosem találkoztak, mégis ugyanarról meséltek, írtak, az asztrális világ hét csodás szintjéről. Arról számoltak be, hogy az asztrális síkon a fények és színek kavalkádjával találkoztak. Ezek a jelenségek hasonlítanak a sarki fényre, van köztük erős, szinte vakító, amely a naphoz hasonlít, és holdszerű, sejtelmesebb fény is.

Az asztrális világ nem üres, millió lény lakja, akik szintén fényből vannak. Az itt lakóknak nincsenek fizikai szintű vágyódásaik, nem éhesek, nem szomjasak, nem fáznak. Telepatikusan értekeznek egymással. Fény alakú testük hasonló ahhoz, amilyen a földön volt, de maguk választják meg, hogy a gyermeki, a fiatal vagy az idősebb alakzatukban legyenek-e.

A következő leszületésük előtt vállalják, hogy olyan sorsot fognak élni, amelyben módjuk lesz fejlődni, tisztulni. Ha ez sikerül, magasabb asztrális szintre kerülnek.

Fotó: Shutterstock.com

Az asztrális világ szintjei

  • Első szint: Azok a lelkek tartózkodnak itt, akiket életükben a szerzés, a birtoklás ösztönzött. Durvaság és kegyetlenség is jellemezheti őket, szellemi szintjük is primitív. Alakzatuk általában robusztus, erőteljes, minden finomságot nélkülöző. Sokan gyilkosság által haltak meg vagy gyilkoltak.
  • Második szint: Ebben a szférában már kifinomultabb lelkek vannak, de még őket is kötötték életükben az anyagi javak. Még hajlamosak az élvezeti cikkek mértéktelen fogyasztására, de már tele vannak kétségekkel. Szívükben már megjelenik a spiritualitás igénye. Kilátástalanságukban, életük haszontalanságának felismerésekor többen öngyilkosságot követtek el.
  • Harmadik szint: A lélek ezen a szinten már keresi a jót. Célja, hogy magasabb szférába kerüljön. Törekszik az igaz útra. Békére és nyugalomra vágyik, értékeli az élet apró szépségeit, nem akar mindenáron harácsolni. De még mindig túl kritikus másokkal, irigy és ítélkező. Önmagukon és szűk családjukon kívül nem szeretnek mást. Erről a szintről még elkerülhetetlen a reinkarnálódás.
  • Negyedik szint: Az itt élő lelkek földi életükben képesek voltak a lemondásra, önfeláldozásra másokért. Akaratuk erős, jellemük szilárd. Már szükségük van a hitre, Isten közelségére. Képesek az egyetemes szeretetre, de mindenképp vágynak a lelki társuk megtalálására. Talán ez ösztönzi őket, hogy újra megszülessenek, holott nekik már nem volna kötelező.
  • Ötödik szint: Az innen jövő lelkek alázatosak, becsületesek, képesek a megbocsátásra. A szeretet és a bizalom vezényli őket. Azon fáradoznak, hogy a földi síkon is megteremtsék az egységet, Isten igazságát, például, hogy az alsóbb asztrál régiókban rekedteket jobb belátásra bírják. Ez a céljuk, ez a hivatásuk, ezért születnek újra a földre.
  • Hatodik szint: Az a lélek, aki ebből a szférából születik újra, kizárólag áldozatból teszi. Közülük kerülnek ki a nagy spirituális mesterek, bölcsek, segítők. Áradó szeretetenergia jellemzi őket, a közelükben lévők megnyugszanak és átlényegülnek. Mivel a leszületéshez a legvadabb, leggonoszabb korszakokat és helyszíneket választják, ahol a legnagyobb szükség van a segítségükre, gyakran erőszakos halál a végzetük.
  • Hetedik szint: Ez a legfölsőbb, legtisztább szint. Ez a szféra táplálja energiával a másik hatot. Az itt időző lelkek, bár maguk dönthetnek arról, hogy reinkarnálódnak-e vagy sem, készek arra, hogy átlépjenek a tiszta tudat világába, vagy ha úgy tetszik, a Mennyországba.

Címkék: asztrális szint, milyen az asztrális világ, melyik asztrélszintről jöttem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!