A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, június

Június a hatodik hónapunk, nevét Junóról, egy római istennőről kapta, aki Jupiter felesége volt. A népi kalendárium Szent Iván havának nevezi.

Fotó: Shutterstock.com

Szentivánéj

Az év legrövidebb éjszakáján, a nyári napfordulón a hiedelem szerint bármi megtörténhet, és az ellenkezője is. A csodák és varázslatok éjszakája ez, kár lenne tehát átaludni.

Ráadásul a Napot mint égitestet is ekkor ünnepeljük, már a pogány korban is a fény diadalát éljenezték ebben az időszakban, és tűzgyújtással tették emlékezetessé. A tűz erejével a sötétségben bujkáló ártó szellemeket űzték el jó messzire. Szent Iván varázslatos éjszakáján szokás mágikus praktikákat alkalmazni az egészségért, a bőségért, a szerelemért.

Boldog szülinapot, Doki!

Június 11-én, épp 60 évvel ezelőtt az angliai Oxfordban született egy nyurga termetű fiúcska – (hivatalosan akkor még csecsemő) – hatalmas hidegkék, ideges szemekkel és lebiggyedő, iróniára hajló szájjal.

Ez a bús képű gyermek felcseperedvén mi más is lehetett volna, mint humorista és színész, valamint kiváló sebész és diagnoszta, a mi „Doktorhauszunk”. Nem csalás, nem ámítás, Hugh Laurie idén tölti be a hatvanat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 6. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!