A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, december

December, bár az év 12. hónapja, nevével mégis mást üzen: karácsony hava a római naptárban ugyanis a tizedik volt, neve is ezt a számot jelöli.

Fotó: Shutterstock.com

Ez az első téli hónapunk ködös reggelekkel, rövid nappalokkal, hosszúra nyúló estékkel. A hónap drágaköve a kék topáz, gombája a téli fülőke, virága a téli jázmin és a hunyor. Decemberben a Nyilas és a Bak jegyűek ünneplik születésnapjukat. 

Szilveszter, a varázsos

A szilveszter napja az év legjobb napja a gazdagság varázslására: gazdaggá teszi az új esztendőnket, ha ilyenkor pénzt találunk. De a hagyományos ételek fogyasztása is bőséget, szaporaságot, főleg anyagi gyarapodást jelent. A lencse, a bab vagy bármilyen apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz.

Sült malacot azért eszünk, mert a malac előre túrja a földet, vagyis ’kitúrja a szerencsét’ a jövő évre. Kis pezsgőt önteni a földre azt jelenti, majd egész évben dől a lé… Ha azt terveznénk, hogy egész éjjel fent leszünk, gondoljuk meg jól: ha ugyanis idejében lefekszünk, lesz időnk az álmodásra, a szilveszteri jósló álom ugyanis beteljesedik.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 12. számának 6. oldalán!)

Címkék: szilveszter, karácsony, nyilas jegyűek, bak jegyűek, a karácsonyfa állítás története

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!