A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Anyósok, sorakozó!

Bár az anyós lehet a feleség édesanyja is, az anyósokról szóló rémtörténetek többnyire mégis a fiús mamákról szólnak. Ennek lehet az a magyarázata, hogy a lányos mamák még manapság is akkor érzik nyugodtnak magukat, ha kislányuk "elkelt", férjhez ment, vagy tartós kapcsolatban él. Talált egy rendes fiút, netán már gyereke, gyerekei is vannak. Ezért a lányos anyukák ritkán érzik úgy, hogy elrabolták tőlük a gyermeküket.

Fotó: Shutterstock.com

A fiús mamák, azonban máshogy gondolkoznak. Számukra kisfiuk szívének elrablója csupán egy gaz csábító lehet, aki legyen bármilyen tökéletes, okos, csinos és kedves, aligha érdemli meg az ő tökéletes fiacskáját. Ezért a menyükkel kialakított viszonyuk ritkán mentes a súrlódásoktól. A nők többsége órákon át tud mesélni anyósa viselt dolgairól. A történeteket hallgatva kiderül, hogy a fiús mamák csoportokba sorolhatók. Lássuk, milyenekbe!

A segítőkész, aki csak jót akar

A negyvenkét éves, elvált Anna biztos abban, hogy házasságát anyósa tette tönkre.

„Túlságosan fiatal voltam ahhoz – mondja –, hogy kívülről lássam anyósom cselvetéseit, melyek, ma már tudom, arra szolgáltak, hogy elválasszák tőlem a férjemet. Az anyósom vissza akarta venni tőlem a fiát, s ez sikerült is neki. A válásunk óta, pedig ennek már több mint nyolc éve, Zoli megint az anyjával lakik. Jó, én is elég makacs, öntörvényű ember vagyok.

Házasságunk rövid néhány éve alatt azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az anyósommal vívott háborúban a vesztes csak én lehetek. A szakítás kódolva volt, mivel Zoli képtelen volt engem megvédeni. Anyósom egész életében uralkodott a családja felett. Szava szent volt, akarata legyőzhetetlen, döntése megfellebbezhetetlen. Zolinak természetes volt, hogy a konfliktushelyzetekben az anyjának adjon igazat. Konfliktus pedig volt bőven.

A legnagyobb baj az volt, hogy az anyósom, amikor harcba indult ellenem, az „én csak segíteni szeretnék” című jelmondatot tűzte a zászlajára. Háromféle ételt tudott főzni, nevezetesen töltött káposztát, csirkepaprikást és sztrapacskát. Hétvégeken ezeket felváltva állította elő, és nekünk minden vasárnap pontban fél egykor asztalhoz kellett ülnünk nála, hogy elfogyasszuk Zolikája kedvenc ételeit.

Fotó: Shutterstock.com

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 7. számának 22. oldalán!)

Címkék: családi szokások, nagymamaság, új család, anyós típusok, fiús mamák, lányos mamák, anyós-meny harc, férjhez menés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!