A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Anya, léptem, majd jövök

A legtöbb családban az elsőszülöttek dolga a legnehezebb. Nekik kell kiharcolniuk mindent, amit kisebb testvéreik már könnyen megkapnak. Nekik kell bevezetni a szülőket a serdülőkor majd a kamaszkor zavaros éveinek problémáiba. Nekik kell kiharcolni a barátnőknél alvást, a barátokkal való bulizást, a sötétedésig tartó kimenőt.

Fotó: Shutterstock.com

Mert a szülő az első gyereknél még nincs felkészülve arra a traumára, amikor szinte az egyik hónapról a másikra, egyik nyárról a másikra a kisfiúból, kislányból függetlenségre vágyó kamasz lesz.

Egyik buliból a másikba

A legtöbb tini, amint a serdülőkorba ér, bulizni akar a barátaival. A szülő persze kétségbeesik. Mert mit csinálnak. Isznak? Kipróbálják a füvet? Cigiznek, csókolóznak? Hát igen. Lehet, hogy ezt mind kipróbálják. Aztán remélhetőleg nem jön be nekik. A sörtől elálmosodnak, a bortól megfájdul a fejük, a cigitől hánynak, és a csókolózás sem annyira jó, mint azt a romantikus filmeken látják.

Ha a gyerek megbízik a szüleiben, elmondja. Igen, csókolóztunk a Dáviddal, de hogy az milyen gusztustalan volt! Vagy képzeld, anya, a Beni úgy berúgott, hogy végighányta az egész fürdőszobát.

Hát persze, magyarázza a szülő, szerelem nélkül semmit sem ér a csók, és ha az ember összevissza iszik, annak ilyen következményei lesznek. S talán a gyerek más kárán fog tanulni. Bár ez azért nem túl valószínű.

Valószínűbb, hogy mindez vele is megtörténik, mielőtt megtanulja a bulizás aranyszabályait.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 4. számának 52. oldalán!)

Címkék: buli, drog, kamasz, serdülő, részegség, házibuli

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!