A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gömöri András Máté: A végsőkig elmegyek mindenben

A felkészülési idő alatt sokszor ő is azt mondta magáról, hogy már nem normális. Ez utóbbi minősítést felesége is osztotta, ennek ellenére mindenben támogatta a testépítő bajnokságra készülő férjét. Pedig Gömöri András Máté nem sportember. Színész, akinek nem szokása feladni azt, amit elkezdett...

Fotó: Balázs Gergely

NÉVJEGY
A férfi, aki tetszik nekünk: Gömöri András Máté
- 1992. augusztus 29-én született, Szikszón
- Első szerepét 2004-ben kapta a Miskolci Nemzeti Színházban
- 2012-ben debütált a Budapesti Operettszínházban
- Felesége: Polyák Lilla, énekes-színésznő
- Idén először prózai előadásban is látható: a Pinceszínház Tribádok éjszakája című drámájában
Gömöri András Máté jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen színművésznek tanul, miközben több színházban is játszik. Az idei évadban öt bemutatója volt.

A színház mellett viszont a sport is kiemelt szerepet játszik az életében: júniusban versenyzőként indult a Natural Testépítő Nemzeti Bajnokságon és Nemzetközi Versenyen, ahol szinte mindent megnyert.

  • Színészet és testépítés. Hallottunk már ilyen párosítást, de meglehetősen ritka. Hogy jött, hogy ennyire komolyan vedd a sportot?

Gyerekkorom óta foglalkozom sporttal. Mindig is érdekeltek a versenysportok, bármilyen formában. A testépítéssel körülbelül hét éve kezdtem komolyabban foglalkozni. Először csak azért, hogy a színházi szerepekhez jó kondiban legyek, ezért elkezdtem edzőterembe járni. Aztán kicsit később beszippantott az egész.

Elkezdett érdekelni a tudományosabb rész is: a táplálkozástudomány, a test formálása, és egyre mélyebbre ástam magam benne. Egy idő után már azt éreztem, hogy versenyeznem kell, hogy lássam, hol tartok, mire vagyok képes.

  • Egy ilyen felkészülés nem kis munkából áll. Az egyetem és a színházi szerepek mellett hogyan jutott időd mindenre?

Sokszor nehezen, mert azt éreztem, nem elég a napi 24 óra. Legtöbbször az alvásból csíptem el időt, volt időszak, amikor 3-4 órákat aludtam. Olyankor 4.30-kor csörgött az óra, és indultam edzésre, hogy még a próbák előtt kész legyek.

Összesen nyolc hónap volt a felkészülési időszak, mert tavaly október környékén kezdtem. Pont egy olyan évadom kezdődött, amikor öt bemutatóm volt. Játszottam operettben, prózában, musicalben, ráadásul az egész mellett ott volt a színművészeti is.

Éreztem, hogy ez akkor is kemény lenne, ha nem lenne a testépítő bajnokság. De olyan a természetem, hogy ha valamit a fejembe veszek, azt végig is csinálom.

Fotó: Balázs Gergely

  • A natural testépítő nemzeti bajnokságának Miskolc adott otthont. Mi volt a célod a verseny előtt?

Az újonc kategóriát mindenképp meg akartam nyerni, és úgy éreztem, hogy arra jó eséllyel fel is tudok készülni. De a színpadra lépés olyan, hogy ezer és egy dolog történhet, amitől rosszabb lesz a forma, és mindenre figyelni kell.

De sikerült! Reggel megnyertem az újonc kategóriát, és vártam az esti kategóriát, amely a 180 felettiek megmérettetése volt. Bár nehéz volt az egész napi várakozás, és az, hogy formában maradjak, de az este hét óra az nekem abszolút színpad idő, és úgy éreztem, hogy bármire képes vagyok.

Sikerült ez is, és ezután még az abszolút bajnoki címért is versenybe szállhattam. Nagyon jól éreztem magam a színpadon, ehhez a győzelem már csak egy plusz volt.

  • Mi adott akkora erőt?

A feleségem! Lilla egész nap velem volt. Üvöltött, tapsolt, szurkolt, tartotta bennem a lelket. Hozta utánam a kaját, vagy épp a gumiszalagot a bemelegítéshez. Elviselt az egész felkészülés alatt, ami már önmagában is nagy teljesítmény, mert az utolsó napokban már elképesztően kibírhatatlan lehetettem.

Sokszor én is azt mondtam, hogy nem vagyok normális. Ilyenkor Lilla mindig hozzátette, hogy szerinte sem. De az is biztos, hogy nélküle nem tudtam volna ezt megcsinálni.

  • Most pihenés jön?

Egy kicsit mindenképp. Szeretnék a szakmára és a családra figyelni, mert megérdemlik. Az, hogy az első testépítő versenyemen ennyire jól szerepeltem, azt mutatja, hogy érdemes ezzel foglalkoznom, és nem kizárt, hogy két év múlva újra részt veszek a kvalifikáción, és ha sikerül, akkor világbajnokság…

De most nyár és pihenés. Mi mindig sokat dolgozunk ilyenkor is, de most megbeszéltük Lillával, hogy nem vállalunk külföldi turnét, inkább együtt akarunk lenni, utazni, sütögetni a kertben, sétálni a parton. Tényleg egy kicsit jobban odafigyelni egymásra. Ránk fér, mert nagyon nagy volt a hajtás.

Címkék: testépítés, miskolc, edzőterem, testépítő bajnokság, gömöri andrás máté, táplálkozástudomány, natural testépítő nemzeti bajnokság és nemzetközi verseny

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!