A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Amszterdam az élmény örökre szól

Hollandia fővárosa és egyben legnagyobb települése télen-nyáron ideális választás, ha utazni vágyunk. Hiszen a város, amely Rembrandtot, Vincent van Goghot, vagy éppen Spinozát inspirálta, csak jó lehet nekünk is...

Fotó: Shutterstock.com

Én legalábbis így álltam hozzá, amikor a barátaim szóltak, hogy menjek velük, néhány napra kiugrunk Amszterdamba. És ez tényleg csak ennyi. 20-25 ezer forintból megvan a repülőjegy, szállás, és nem is túl drágán, hát miért ne mennék?

Ha az embernek mázlija van, még jó időt is kifoghat, mert már Amszterdam sem csak az esős-párás időjárásról szól. (Tavaly nyáron például olyan nagy hőség volt, hogy 12 hidat lezártak a városban, mert a fém alkatrészek kitágultak. Nehéz volt fel- és leengedni a hidakat, és mindez veszélyes volt a hajókra és a sétáló turistákra is.)

Az igazi multikulti

Szóval Észak Velencéje hemzseg a történelmi emlékektől, a kulturális és a művészeti értékektől. Amszterdam 17. századi csatornái és a 19. és 20. századi védelmi vonala, a Néma gyűrű az UNESCO világörökségi listáján szerepel.

165 csatorna található a városban, melyek együttesen több mint 100 km-t alkotnak, és összesen 1281 híd ível át rajtuk – háromszor több, mint amennyi Velencében van.

De a régmúlt mellett a jövő is képviselteti magát. Olyan vezető technológiai vállalatoknak van itt központja, mint az Uber, a Netflix vagy a Tesla. Ez a város a világ egyik leginkább multikulturális városa, ahol legalább 177 nemzetiség képviselteti magát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 12. számának 61. oldalán!)

Címkék: rembrandt, amszterdam, van gogh, észak-velencéje, rembrandt éjszakai őrjárat, anna frank, zoo artist, rijkmuseum, prostitció, könnyű drogok, herengracht, vondelpark

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!