A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Amióta csak létezik, vitatják: célkeresztben a homeopátia

Hatásos vagy hatástalan? Valódi alternatíva a sok mellékhatást okozó gyógyszerekkel szemben, vagy zseniális átverés? Amióta a homeopátia létezik, vagyis kétszáz év óta, viták kereszttüzében áll. Ez a vita olyakor elhalkul, máskor felerősödik, a homeopátia azonban virágzik.

Fotó: Shutterstock.com

Nem vagyunk egyformák

Különbözőek vagyunk. Vannak közöttünk sokan, akik nyáron, kánikulában érzik igazán jól magukat. Mások a hideget szeretik, a hó a síelés szerelmesei. Vannak köztünk korán kelő pacsirták, és nehezen ébredő baglyok. Ízlésünk, temperamentumunk, alkatunk éppoly változó, mint képességeink, tehetségünk. 

Természetesnek találjuk ezt, ugyanakkor elhisszük, hogy léteznek olyan kémiai molekulák – gyógyszerek, amelyek mindenkire egyformán hatnak. Lehetséges volna? A homeopátia szerint nem.

A különböző gyógyszereket, fájdalom- és idegcsillapítókat, nátha és magas vérnyomás elleni szereket, kedélyjavítókat az orvosok úgy írják fel nekünk, hogy nem ismerik a pontos hatást, melyet bennünk, az egyedi, másoktól különböző emberben kiváltanak majd.

Kipróbálják, és ha nem válik be, írnak másikat. Az úgynevezett alternatív gyógymódok mindig az egész embert vizsgálják, soha nem a betegséget. Ilyen alternatív módszer a homeopátia.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 30. oldalán!)

Címkék: homeopátia, homeopátiás gyógyszerek, öngyógyító képesség, hasonlót a hasonlóval

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!