A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Álomesküvő Szardínián, a szerelem szigetén

Amikor azt kérdezem Krisztinától, miért pont Szardínia szigetén házasodjanak az ifjú párok, azt mondja, azért, mert sehol másutt a világon nincs olyan varázslatos színe a tengernek, a naplementének, mint ott. Sehol másutt nem érzed azt a finom bizsergést a bőröd alatt, amitől azonnal tudod, életed legszebb napját csakis itt kell eltöltened a szerelmeddel, a családoddal, a barátaiddal.

Az esküvőről álmodozva minden lányban ugyanaz a kép él: egy nap gyönyörűséges királykisasszonyként, hófehér ruhában mondja ki az igent. Igent a boldogságra, igent az örökké tartó szerelemre, az összetartozásra. S ha az álom nem is mindig válik pont ugyanúgy valóra, ahogy reméltük – a nagy napot soha nem fogjuk feledni. S ha a környezet olyan titkos, varázsos hangulatot sző keretként az eskühöz, ami már önmagában is megbabonáz, hát mire is számíthatnánk még, mint a végtelen szerelemre…

Hogy hol? 

Hát az olaszországi Szardínia szigetén. Ott, ahol a tenger a türkiztől a smaragdzöldön át annyi színben pompázik, hogy belekáprázik a szem és a lélek. Ott, ahol a szegedi születésű Tóth Krisztina Manca esküvőszervező munkálkodik megannyi pár boldogságának legfontosabb napján. Hogy minden tökéletesen sikerüljön.

– Húsz éve élek Szardínián, ezen a gyönyörű szigeten – kezdi saját történetét Krisztina. – Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer esküvőszervező leszek, Szegeden éltem, ott végeztem a kereskedelmi szakközépiskolát. Ám az élet úgy hozta, hogy a szigetre kerültem, a városházán dolgoztam.

Néhány évvel ezelőtt sorsfordító események hatására döntöttem úgy, hogy az addigi életformámmal teljesen szakítok, és új utakon haladok tovább. Azt mindig tudtam magamról, hogy minden érdekel, ami a szépséggel kapcsolatos.

Egy itteni orosz barátnőm sminkesként dolgozik, ő hívott el egyszer, hogy segítsek neki egy munkában. Olyan jól sikerült, és annyira élveztem a feladatokat, hogy attól kezdve csak azt kérdezte tőlem, miért nem vágok bele egy saját cégbe. Így lettem esküvőszervező.

Fotó: Tania Mura

Ennek immáron négy éve. Krisztina eleinte olasz és orosz párok esküvőit szervezte, idővel úgy gondolta, az otthoniakat is érdekelheti ez a páratlan lehetőség. 2017 júniusában a Facebookon indította el oldalát, szeptemberben már akadt is egy jelentkező pár.

Előzetes egyeztetés és szerződéskötés után közeli hozzátartozóikkal utaztak Szardíniára, hogy a különleges tengerparti esküvőn olyan élményt élhessenek át, amely egyedivé és örökre feledhetetlenné tette a nagy napot. 

Krisztina a megismerkedés után mindenkinek részletes árajánlatot küld, amelyen tételesen felsorolja a kért elemeket és az általa javasoltakat. Ebből áll össze végül a teljes kép a menüsortól kezdve, az ültetésen át a ceremónia minden egyes részletét beleértve. 

Fotó: Tania Mura

– Nálam nincs két egyforma esküvő – folytatja Tóth Krisztina. – Nem is vállalok túl sokat, hogy a mennyiség véletlenül se menjen a minőség rovására. A szezon egyelőre májustól októberig tart, a párok képzeletében a nyár és az esküvő sokszor egyet jelent.

Pedig itt Szardínián éppen olyan kellemes a február, mint egy nyári hónap, sőt, sok szempontból talán még kellemesebb is, mint az elviselhetetlenül forró augusztus. Örömmel mondhatom, hogy az  idei, általam szervezett 25 esküvőből 17 már magyar – ennyien választották ezt a különleges lehetőséget.

Hogy miért jönnek ilyen messzire a párok? Sokszor azért is, hogy levegyék az esküvőszervezéssel járó terheket a saját vállukról, hogy tényleg kikapcsolódásként és igazi élményként élhessék át a csodálatos pillanatokat. Itt tényleg csak róluk szól minden, kényeztetjük őket, fogjuk a kezüket az első pillanattól a távozásig. 

Fotó: Tania Mura

Krisztina cége az esküvő minden részletét megszervezi, felügyeli és levezényli. Az előzetes beszélgetéseken, ahol igyekszik minél jobban megismerni a párokat, új ötletekkel áll elő, bár az esküvői képek alapján sokszor kérnek hasonlót. De ő ragaszkodik az egyediséghez, a párok stílusához leginkább illő dizájnhoz.

Visszatérő elem azonban a szerelemkapu, a párok által külön-külön megírt fogadalmak, melyeket felolvasás után egy palackba zárnak, és útjára bocsátják a tengeren. – Nagyon megható, hogy milyen sorokat vetnek papírra a fiúk, szinte nincs is olyan esküvőnk, amelyet ne könnyeznék meg – folytatja az esküvőszervező. – Van, hogy kétnyelvű esküvőt tartunk, erre is van lehetőség. És arra is, hogy egynemű párok keljenek egybe a tengerparton.

De egy ilyen különleges esemény egy távoli helyen nem csak egyetlen programról kell hogy szóljon. A család, a barátok, az ifjú pár felfedezheti Szardínia varázslatos földjét, kulturális, történelmi és a gasztrokulturális szárd örökségét.

A sziget természeti adottságai, a kristálytiszta víz, a fehér homokos vagy épp sziklás tengerpart, az eldugott kis öblök, a dűnés táj, a paratölgy ligetek – megannyi örök élményt kínál minden látogatónak. Abban pedig, hogy hova érdemes ellátogatni, mivel érdemes utazni, hol érdemes szállást foglalni, Krisztina készségesen segít. Akárcsak a fantasztikus esküvő megszervezésében. 

A Szardíniai Esküvő Projekt szakmai csapata
Esküvői ruha: Fabiola Pinna Bridal
Nemzetközi esküvői ruha: Leila Hafzi - Dream Team Sposa
A vőlegény ruhája:Sartoria Istimentos-Samugheo
A vőlegény cipője és kiegészítők: Sabatteri di Sanluri
Az esküvő helyszíne: Li Sitagli Agriturismo
Ékszerek: White és Gold Milano
Smink: Silvana Mura Makeup Studio
Esküvőszervező: Tóth Krisztina Manca
Torta designer: Laura Deriu
Virág designer: Elisa Perin
Fotó: Tania Mura Fotografia
Asszisztens: Vittorio Concas
Videó: TaRa Produzioni di Raffaele Pibiri
Haj: Roberta Hair Stylist & Beauty Center Porto Cervo
Sajtókapcsolat: Alessandra Campagnola
Modellek: Valeria Carletti, Giulia Dozza, Giovanni Secchi e Simone Manca
Búcsúzóul arról is beszélgetünk még, hogy a helyiek egyre több energiát fektetnek abba, hogy a világ igazán megismerje Szardíniát.

Az úgynevezett Sardinian Wedding Projektet a Agriturismo Li Stagliban is azért találta ki Krisztina és fotós barátnője, Tánya, hogy bemutassák: Szardína nemcsak a tengert jelenti.

A lenyűgöző esküvői képek készítése mellett nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a világ megismerje a szárd konyha remekeit, s mindazt, amiért ez a földközi-tengeri sziget az idegeneket is elvarázsolja. Örökre.

Elérhetőségek:

Facebook: Tengerparti Esküvő Szardínián
E-mail: cristinamanca76@libero.it
Instagram: wedding.sardegna
(x)

Fotó: Tania Mura

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!