A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Állati jó szépségtrükkök

Szépség bármi áron - ha kell, a legbizarrabb módszerek, csodaszerek bevetésével. A korábbi időkben a nők undorukat és kétségeiket félre téve vetették be a furcsa szépségrecepteket. Ma az örök fiatalság után ácsingózó sztárok sem riadnak vissza a kissé bizarr praktikáktól.

Fotó: Shutterstock.com

Birkafaggyú

A 90 évesen elhunyt nagymamám bőre az utolsó percig finomnak és üdének hatott, melyet a saját maga készített kencének köszönhetett, amit birkafaggyúból kevert ki magának. A gyapjúzsír, vagy közismert nevén a lanolin ma is az egyik legismertebb és legközkedveltebb alapanyag a kozmetikai iparban.

Csiganyál

A csiganyál felhasználása a bőr fiatalítására már az ókor óta ismert eljárás. A benne lévő kollagén és elasztin állítólag a legjobb bőrregeneráló szer. Hippokratész még ennél is tovább ment, ő a csiga testéből készült pépet használta fel bőrbetegségek, gyulladások kezelésére.

Pióca

A másik legismertebb jószág, amit szépészetben és gyógyításban is használtak, a pióca. A régi egyiptomiak ezzel a gyűrűsféreggel kezelték a magas vérnyomást, a trombózist, a gyulladásokat, a változókori panaszokat, de vérfrissítésre is alkalmazták.

A vérszívó felgyorsítja a nyirokáramlást, ezért a szövetekben lévő régi lerakódások feloldódnak és kiválasztódnak, aminek következtében az arc bőre üdévé és pirospozsgássá válik.

Méhméreg

A ma ismert botox őse a méhméreggel történő kezelés volt. A méhméreg stimulálja az idegeket és az izomszöveteket, tehát gyakorlatilag ugyanazt a hatás fejthette ki, mint a ma a botox-eljárás.

Méhlepény

Az egyik legbizarrabb szépségelixír minden bizonnyal a méhlepényből készült szerek sora. A régi paraszti

MINDEN CSEPPJE ARANYAT ÉR?
A többséget undorral tölti el, de egyre többen esküsznek a pisi szépítő és gyógyító hatására. Ha belegondolunk, hogy miből áll, talán már nem is olyan elvetemült dolog ennek a tézisnek az elfogadása. A vizelet ugyanis elektrolitokat, húgysavat, kreatint, hormonokat, enzimeket, sókat és ionokat is tartalmaz. Emiatt tartják alkalmasnak a bőr táplálására. A nehéz munkában kiszáradt és töredezett kézre kifejezetten javallott volt régen csak úgy rápisilni.
gazdaságokban a méhlepényt gyakran megmentették, megszárították, porrá őrölték, majd valamilyen anyagba keverve arcpakolásként alkalmazták. A placentában lévő vitaminok és hormonok sejtmegújító, regeneráló hatásuknál fogva állítólag kifejezetten jótékony hatásúak a bőr számára.

A sztárok extrém titkai

Gwyneth Paltrow, Kylie Minogue és Károly herceg felesége, Camilla kígyóméreggel kevert krémet használnak, amely – hasonlóan a botoxhoz – idegbénító hatással bír, így gátolva meg az izmok összehúzódását, ami a ráncok fő okozója. Állítólag a kígyóméreg hatásosabb is, hiszen azonnali feszességet eredményez. 

Demi Moore a vérfrissítésre esküszik. Kedvenc szépségszalonjában minden héten piócák tucatjai varázsolják üdévé a bőrét.

Madonna, az extravagáns popdíva a szépségápolás területén sem hazudtolja meg magát. Ő az, aki valóban mindenre hajlandó, hogy megőrizze a fiatalságát. A bikaspermától kezdve a csiganyálig mindent magára ken, csak hogy egyre fiatalodó partnereinek imponáljon.

Debby Harry, a Grammy-nyertes énekesnő a bárányembrióból készült injekcióra esküszik. A kezelés hatásos lehet, mert már egy tucatszor kapott a szerből, amit évente csak egyszer szabad használni. Egyébként az orosz milliárdosok feleségei is ezt a kezelést vetik be a svájci magánklinikákon, ahol a dús hegyi levegőnek köszönhetően még tisztább az állatból kivett embrió.

Jennifer Aniston rakoncátlan fürtjeit egy speciálisan lovak számára kifejlesztett samponnal tartja kordában. Azt vallja, hogy ami a kedvenc állatának jót tesz, az neki sem árthat.

Victoria Beckham és Tom Cruise madárürülékből készült maszkkal veszik fel a harcot az öregedés ellen. Állítólag a benne található enzimek felélesztik az elhalt, megfáradt arcbőrt.

Címkék: camilla parker bowles, tom cruise, jennifer aniston, madonna, gwyneth paltrow, kylie minogue, bizarr szépségtrükkök, bikasperma, birkafaggyú, pióca, csiganyál, méhméreg, méhlepény, demi moore, deborah harry

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!