A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A világvége megint csak elmarad

A koronavírus-járvány és az időjárási szélsőségek felélesztették a világvégejóslatokra való fogékonyságot. Az összeesküvés-elméletek, sci-fi regények és katasztrófafilmek találkozásából ismét jó kis végítéletjóslatok kezdtek megjelenni a különböző közösségi oldalakon. Miként több ezer év óta annyiszor.

Fotó: Shutterstock.com

Üstökösök, véres keresztek, tűzvészek és földrengések, bolygóegyüttállások, szörnyek szájából kitörő lángok, napfogyatkozások, sáskák és vírusok szaporodása és különös egybeesések. Jelek, melyek a világ végének eljövetelére utalnak. Legalábbis a próféták és a próféciákra fogékonyak szerint. Hiába marad el rendre az évezredek óta újra és újra megjósolt végítélet, az emberek ma is elhiszik, hogy bolygónk s földi életünk pusztulása hamarosan bekövetkezik.

Időszámításunk előtt: a maja jóslatok

Korunk talán legemlékezetesebb világvége-időpontjának 2012-ben december 21-én kellett volna eljönnie. Ezt az 5125 évre szóló maja naptárból következtették ki, a kalendárium ugyanis akkor járt volna le. A világvégét okozó korábbi katasztrófajóslatokhoz hasonlóan a végzet az űrből érkezett volna a misztikus Nibiru bolygó által, mely égitest addig állandóan a Nap mögött bujkált, de onnan előkerülvén épp decemberben és 21-én ütközött volna a Földdel. Ám ha nem a Nibirunak, hát egy hatalmas üstökösnek, vagy pedig irgalmatlan napviharnak kellett volna végeznie az emberiséggel.

Az Egyesült Államok űrhivatala, a NASA hiába vetette el a Nibiru létezésének elméletét, mondván, hogy nincs semmilyen bizonyíték egy Nap mögött rejtőző bolygó létére, a rettegni szándékozók tovább rettegtek. Pedig maguk a maják is cáfolták a világvégével kapcsolatos rémhíreket. Ők azt hirdették, hogy december 21-e a hála és köszönet napja lesz, 22-én pedig egy új hajnalt üdvözölhetnek. Ezt nyilatkozta a legnagyobb tévétársaságok kamerái előtt egy maja sámán, és mágikus ünnepi tüzet gyújtott búcsúzóul a régi maja kalendáriumtól, illetve az utóbbi 5125 esztendőtől.

A tudósok már korábban is próbálták magyarázni, hogy a maják egészen más számrendszerrel számoltak, mint mi, és nem a greenwichi időt vették alapul, a Gergely-naptárral még köszönő viszonyban sem álltak. Az ő rendszerükben 52 éves periódusok voltak, ciklusonként 13 szökőnapot beiktatva, így csúszások fordulhatnak elő, ha ezt a számítási rendszert a Gergely-naptárba konvertálják át. S hogy az átszámítás során úgy 100 évvel tévesztették el a világvégét. Persze senki sem hallgatott rájuk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 22. oldalán!)

Címkék: biblia, vatikán, szorongás, nostradamus, nasa, rettegés, világvége történelem, maja jóslatok, bibliai apokrifek, armageddon, összeesküvés-elméletek, niburu

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!