A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A túlzott libidója megölte az enyémet...

A libidó csökkenésének sokféle oka lehet, pszichés vagy fizikai problémák, fáradtság, gondok, betegség. De alapvetően talán mégis csak az, hogy másképp közelít a kérdéshez a férfi, és másképp a nő.

Fotó: Shutterstock.com

A férfi, ha meglát egy meztelen női testrészt, máris készen áll. Ha viszont a nőt szeretné felizgatni, és ehhez ő is a pucérságát veti be, legtöbbször hoppon marad. A férfinak a látvány kell, a nőnek egy kis figyelem, törődés, lelki simogatás.

A nők úgy gondolják, a férfiaknak mindig van kedve a szexhez, sőt, minél több ’bajuk’ van, annál inkább, mert azzal oldják a feszültséget. A nőknek viszont előbb meg kell nyugodni, biztonságra lelni, odabújni az erős karokba, hogy felébredezzen a vágy.

Hagyjál már, fut a konyha!

– A kapcsolatunk elején naponta többször is szeretkeztünk – meséli Ági (36). – Ez tetszett is nekem, de terhes is volt. Tetszett, hogy ennyire kívánatosnak talál, hogy folyton hozzám akar érni, hogy képtelen betelni velem. Én is nagyon vonzónak találtam őt, imádtam az illatát, az érintését, a haját, ahogy folyton a szemébe hullt, a gondolatait, a humorát. De néha jó lett volna egy kicsit csak úgy összesimulva lenni, ölelkezve tévét nézni, kéz a kézben sétálni.

Ám ha a tévé előtt odabújtam hozzá, ő már döntött is le a lábamról… Aztán elkezdődött az életünk. Összeházasodtunk, hitelre vettünk lakást, mindketten dolgoztunk, beálltunk a mókuskerékbe. Ha neki munkahelyi problémája volt, és idegesen jött haza, azonnal ágyba akart vinni.

Ha viszont nekem volt gondom a munkahelyemen, szerettem volna leülni és megbeszélni vele, a tanácsát kérni. Ha vacsora után teáztunk a nappaliban, ő azonnal hízelegni, meg nyúlkálni kezdett. Nekem viszont az járt a fejemben, hogy fut a konyha, tele a mosogató a mocskos edényekkel.

Fotó: Shutterstock.com

Nem értettem, mit kíván rajtam

Ha nem volt időm hajat mosni, csúnyának éreztem magam, és úgy nem volt kedvem – folytatja Ági. – Ő viszont azt mondta, nem érdekli, milyen a hajam, kíván és kész. A kapcsolatunk alatt elkezdtem hízni, ami a gyerekszülés után csak rosszabb lett. Azt vettem észre, hogy gyűlölök tükörbe nézni. Utáltam a testem, undorodtam magamtól, és nem értettem, hogy kívánhat mégis.

Abban az időben irtóztam a szexnek még a gondolatától is. Egy barátnőm szerint épp ezért növesztettem hájat: vagyis ez védőháj. Volt, hogy havonta csak egyszer voltunk együtt. Amikor viszont nem voltunk együtt, ő ingerültté vált. Nem csinált semmit, csak ült a tévé előtt, és mindenért morgott. Tudtam, ha lefeküdnék vele, újra kiegyensúlyozott lenne, de egyáltalán nem volt kedvem a dologhoz, mivel mindenért belém kötött, és ezért tele voltam iránta haraggal.

Aztán már nem is kezdeményezett

A házasságunk kezdett összeomlani. Már csak morogva tudtunk egymáshoz szólni. A munkába temetkeztünk, és gyűlöltük a hétvégéket, melyeket végigveszekedtünk. Ebben az időben elkezdett kimaradozni. Eleinte nyugodt maradtam, hiszen csak a haverjaival mászkáltak el sörözni. De aztán már nem is kezdeményezett szinte soha. Úgy feküdt le mellém az ágyba, mint egy darab fa, és rögtön hátat fordított.

Pedig régen mindig átölelt, hozzám bújt, és próbált elérni valamit… Egyszerre megszólalt bennem a kisördög: mi van, ha mégis valami nőhöz jár? Egyre idegesebb lettem. Figyeltem minden mozdulatát, követtem a pillantását az utcán, hogy bámulja-e a nőket, szagolgattam a ruháit, belenéztem a telefonjába. De nem találtam semmit. Mégis egyre féltékenyebb lettem. Már nem is ettem, folyton csak idegeskedtem. A kilók leolvadtak rólam. Rettegtem, hogy elveszíthetem.

Amikor késő estig vártam rá otthon, eszembe jutottak a régi szép idők. Hogy mennyire szerettem. Mennyire kívántam. Új ruhákat vettem, és boldog voltam, mennyire jól állnak, amiért lefogytam. El akartam kápráztatni őt. Vörösre festettem a hajam. Újra sminkelni kezdtem. Tudtam, nem veszíthetem el, mert abba belehalnék. Esténként úgy vártam, mint egy kamasz.

Fotó: Shutterstock.com

Szex virág helyett

Ez után az időszak után sokat beszélgettünk. Elmondta, mennyire rosszulesett neki, hogy mindig visszautasítottam. Ő ezt úgy élte meg, mintha nem tudna elég örömöt nyújtani nekem az ágyban, ezért nem akarok vele lenni. Úgy érezte, nem tartom eléggé férfinak. Dühös volt rám, amiért hűséges hozzám, dühös volt, amiért az eskünkkel hűségre kényszerítem, miközben nem adom meg neki, amire szüksége van.

Elmondta azt is, hogy flörtölgetni kezdett. Mert kellett neki a visszajelzés, hogy más nőknek tetszene. Azt mondta, nem csalt meg, de nem állt messze tőle. Én pedig elmondtam, hogy úgy éreztem, elhanyagol, nem kíváncsi rám, nem segít, nem hallgat meg. Hogy csak ’arra’ kellenék. Hogy később meg azt gondoltam, már nem is tetszem neki, hiszen rám sem nézett. Ezen aztán kiakadt, mert szerinte minden alkalom, amikor ágyba akar vinni, azt jelentette, szeret, kíván és törődik velem.

Évekig félreértettük egymást. Az ő bókja a libidója, én viszont beszélgetésekre, kedvességre, virágra vágytam, az kellett volna ahhoz, hogy megkívánjam. A nagy veszekedések óta eltelt két év. Megfogadtam, hogy többé soha nem mondom neki, hogy most nincs kedvem, és nem lököm el a kezét. Hanem azt mondom, én is nagyon kívánlak, de leülhetnénk előbb egy kicsit? Meghallgatnál? Hoznál nekem egy kávét?

Fotó: Shutterstock.com

Elég kívánatos vagyok?

A nőknek gyakran azért nincs kedvük szeretkezni, mert nem érzik magukat elég kívánatosnak. És ha saját magukkal nincsenek megelégedve, úgy gondolják, a partnerüknek sem fognak tetszeni. Ez a folyamat csak ritkán tudatos, a szex elutasítására más kifogást szoktunk keresni, például, hogy fáradt vagyok, ideges vagyok, fáj a fejem, és ez így megy egészen addig, míg a libidó egészen eltűnik.

A szupermodellekkel lépten-nyomon összehasonlítva kevés nő lehet igazán elégedett magával. Így aztán az a dolgunk, hogy ki-ki megszeresse önmagán, amit szépnek talál, még ha nem is tökéletes. Egy-két szexi fehérnemű, illatos testápoló, szép haj, és már oda is állhatunk a tükör elé. Vajon találna izgatót a látványban a férfi? Ráadásul az sem titok, hogy szexinek lenni nem a centiken múlik, hanem a kisugárzáson.

Férfihormonnal a nők libidójáért!

Az Egyesült Államokban a menopauza időszakában egyre több nő használ tesztoszteront (férfi nemi hormont) tartalmazó készítményeket a nemi vággyal, szexuális izgalommal és orgazmusképességgel kapcsolatos problémák enyhítésére.

Egy kísérlet során 814 olyan nőt vizsgáltak, akiknél a libidó lényegesen visszaesett. A nők egyharmada kisebb, másik harmada nagyobb dózisban kapott tesztoszteronkezelést, míg a maradékuk csak placebót. Az eredmények azt mutatták, hogy a 300 mikrogrammos tesztoszterontapaszt alkalmazó nők körében nagy mértékben helyreállt a szexuális funkció, ami a vágy és az izgalom fokozódásában, valamint az élvezetre és az orgazmusra való képesség javulásában mutatkozott meg.

A vizsgálatot vezető dr. Susan R. Davis mindezt úgy értékelte, hogy a tesztoszteron hatékonyan normalizálja a csökkent nemi vágyat a nőknél.

(Forrás: origo.hu)

Címkék: libidó, mire vágyik a nő?, elhízás szex ellen, csökkenő nemi vágy

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!