A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A tavasz Pécsre érkezik először

Pécs kedves és szelíd város, Magyarország vidéki nagyvárosai közül bizonyára a legszebb és legromantikusabb. Látnivalókban olyan gazdag, hogy egy hosszú hétvége, egy kisebb iskolai szünet, vagy akár a nyári szabadság minden napját is élményekkel tudja kitölteni.

Fotó: Shutterstock.com

Pécsre az menjen, aki értékeli a lassúbb életet, aki nem rohan sehová, és nem akar ellenállni a minden lépésnél feltárulkozó látványosságok csábításának. Mert bármerre néz, érdekesnek és vonzónak találja majd, amit lát, még a szűk mellékutcák mélyén is.

A pécsi belváros minden tere, utcája elegáns stílustanulmány, sok-sok eredeti, derűs részlettel. Meglehet, ez Magyarország legjobb ízléssel megáldott városa.

Aki nem kószál hosszú órákat a Papnövelde, a Kisflórián, a Mária és Király utcán, azt évekig kínozni fogja a veszteség érzete. Aki pedig kihagyja a Széchenyi tér másik oldalán a Janus Pannonius, az Apáca és a Ferencesek utcáját, az nem is volt Pécsett.

A város fölötti dombok-hegyek több napra való kalandokat rejtenek. Kicsit távolabb pedig Abaliget, Orfű, Harkány, Siklós, Szigetvár, a Duna–Dráva Nemzeti Park mind nagyszerű kirándulóhelyek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 3. számának 62. oldalán!)

Címkék: pécs, zsolnay család, havas boldogasszony-kápolna, bóbita bábszínház, dzsámi, püspöki palota, tettye, mecseki szénbányászati múzeum, tv torony

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!