A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szurikáták titkos élete

A szurikáta nagyon helyes kis állat. Különösen imádnivaló, amikor két lábra áll, a farkára támaszkodik, a fejét forgatja, és gomb szemeivel fürkészi a távolt.

Fotó: Shutterstock.com

Ezt nem csak azért csinálja, mert rendkívül érdeklődő, már-már szemtelenül kíváncsi, hanem azért, mert sok ellensége van a nála nagyobb ragadozók között. S mivel majdnem minden állat nagyobb nála, örökké figyelnie kell.

A szurikáta meg a világhír

A szurikáták között vannak egészen hétköznapiak, és vannak világhírűek is. Világhírű lett például Zara, a Kecskeméti Vadaskert lakója. Történt ugyanis, hogy egy szép nyári napon egy látogató a tiltás ellenére benyúlt a szurikáták közé. Zara pedig beleharapott a kezébe.

A kisfiú a rémülettől, no meg a csodálkozástól, hogy egy ennyire kicsi állat ilyen nagy fájdalmat bír okozni, földhöz csapta. Így aztán az alig egykilós, csöpp monguz (mert végül is az) és a hasában növekedő még kisebb mongúzbébik azonnal elpusztultak.

Az eset óriási felháborodást váltott ki országszerte, még a BBC is beszámolt róla. Zarát az egész ország gyászolta. Kivéve a kígyókat, bogarakat, csigákat és madárfiókákat, melyek határozottan megkönnyebbültek, hogy egy őket tápláléknak tekintő kis mongúz eltávozott az örök vadászmezőkre.

Még Zaránál is híresebbek az Animal Planet nevű televízióadó Szurikáták udvarháza című sorozatának a főszereplői. A Kalahári-sivatagban éldegélő Bajusz család mindennapjait négy éven át követő valóságshow egyesítette az állatokról szóló dokumentumfilm és drámai elbeszélés stílusát, és ezzel a csatorna legnézettebb műsorává vált.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 62. oldalán!)

Címkék: oroszlánkirály, szurikáta, mongúz, kecskeméti vadaspark, szurikáták udvarháza

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!