A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szerelem nevében visszautasítom

Hát, drága fiatal barátnőm, nehéz nekem a Valentin-napról bármit is mondanom. Egyrészt az én időmben is volt szerelem, voltak szerelmespárok, de szerelmesek napja az nem volt egyáltalán.

Fotó: Shutterstock.com

Meg hát az az idő is régen elmúlt már, amikor apró meglepetéseket vártam a férfiaktól. Bár azt hiszem, effélét nem is vártam soha.

Magáról a Valentin-napról azt gondolom, hogy a kereskedők ünnepe, akik ilyenkor tudják eladni a sok vacakot, ami tavalyról rájuk maradt. Amúgy sem szeretem a látszatünnepeket. Nem szeretem a nőnapot, mert nevetségesnek gondolom kinevezni március nyolcadikát, virágot venni a nőknek, aztán 364 napon át fütyülni rájuk.

De nem szeretem, és nem is tartom a névnapomat sem, mert egy-egy nevet sok százezren, sok millióan viselnek, nincs hát benne semmi személyes. Különösen utálom ha a közösségi felületeken húsz-harminc nevet felsorolva kívánnak nekem boldog névnapot. Ez a szokás azonban annyira tartja magát, hogy hiába írtam meg többször is, hogy engem hagyjanak ki, mert a sok virágcsokor meg szívecske, meg puszikat dobáló cicus eldugaszolja az oldalamat. Hasztalan küzdök ellene, csak jönnek a névnapi üdvözletek.

A születésnap, az persze más, az az ember saját ünnepe, de azt sem szeretem, ha a születésnapomon hasonló személytelen üzenetekkel árasztanak el olyanok, akikhez semmi szoros közöm nincsen.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 35. oldalán!)

Címkék: valentin-nap, a kereskedők ünnepe, a szerelem ünnepe

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!