A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szerelem nem egy applikáció

Van itt két nő. Az egyik huszonötön innen, a másik ötvenen túl. Az egyik élete regényén jórészt innen, a másik ezen nagyobbrészt már túl. Vajon mit gondolnak ugyanarról. Vágyról és örömről, szorongásról és fájdalomról, érintésről és elválásról, beteljesülésről és kiábrándulásról. Vajon képes e megérteni egymást idősebb és fiatal. Azt gondoljuk, hogy igen. Mert őszinték. Akkor is, ha fáj.

Fotó: Shutterstock.com

A Tinder egy társkereső mobilalkalmazás. Automatikusan kínálja fel a közelben lévő, hasonló életkorú férfiakat vagy nőket, akiket vagy jobbra húzol egy szívecske jel felé, vagy balra húzva kukába dobod.

Vagyis a nagy „Ő”-t egy pasikatalógusból választod ki. Semmi „én írok Önnek levelet”, csak egyszerűen jobbra vagy balra, ennyi az egész.

– Mit szólsz hozzá? – kérdezte a barátnőm, aki láthatólag kissé kiábrándult a férfinemből. – Gondolj csak bele, mész az utcán, és szemezgeted a férfiakat: ez kéne, ez nem kéne! Ez a módszer már a múlt. A Tinder nevű program pihenteti az agyadat, és még otthonról sem kell elmenned.

Régen hímeztek a nők, ma pedig pasikat lapozgatnak. Hát nem nagyszerű? Én például képes vagyok órákig húzogatni, és közben észre sem veszem, hogy eltelt a nap. Majd azon kapom magam, hogy már a helyes pasikat is a kukába dobom. Mi ez, ha nem az önbecsülés fejlődése?

De amikor mégis rátalálsz egy igazán helyes példányra, és ő is like-ol téged, akkor megbeszélhettek egy élő randit! A minap például találkoztam is eggyel. Amikor megláttam, megnyugodtam, mert végre sem törpe, sem kretén nem volt.

Megkérdezte, hogy felmegyek-e hozzá egy órára. Végül kiderült, hogy instant szexre vágyott, mielőtt hazaér a munkából a barátnője.

 A Tinder valóban nem az örökké együtt, hanem a minél egyszerűbben és gyorsabban találj magadnak szexpartnert jeligéről szólna? Sokunk a gonosz, felszínes férfiakat vádolja. De mi van a nőkkel? Sok barátnőm azzal a céllal regisztrált, hogy komoly kapcsolatra leljen.

De akadnak ravasz, kacér bestiák is, akik csak egyéjszakás kaland céljából húzogatják a pasikat ide-oda. Tegyük fel, léteznek mély érzésű, romantikus férfiak, de tényleg, tegyük fel!

Amikor egy ilyen srác sorozatban kapja a könnyű prédákat, megesik, hogy a mély érzésű szíve összetörik, és amikor egy mély érzésű lánnyal találkozik, már el sem hiszi. A hüvelykujj pedig zombi üzemmódba kapcsolva csak húzogat jobbra-balra, jobbra-balra…

Azt hiszem, a probléma nem is annyira a netes applikáció, hanem az, hogy hiába futsz, hiába menekülsz, a szerelmet úgysem tudod átlapozni.

Címkék: szerelem, kapcsolat, csajok, önbecsülés, tinder, pasikatalógus, könnyű prédák, zombi üzemmód

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!