A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szép Marija visszatér - sokak őszinte sajnálatára

A szovjet születésű és oroszságára mindmáig módfölött büszke Marija Jurjevna Sarapova éveken át állócsillag volt a nemzetközi teniszégbolton.

Marija Jurjevna Sarapova
Fotó: Shutterstock.com

A napokban harmincéves világszép nádszálkisasszony még hétesztendős sem volt, amikor szülei úgy döntöttek, hogy a szabadságot választják. Apjával Floridába települtek (anyja ekkor még kényszerűen hátramaradt). A papa kemény kétkezi munkát végzett, hogy a szinte ütővel a kezében született leánya továbbfejlődhessen. A kis Marija hamarosan beletenyerelt ’a jóba’: a világhírű Bollettieri tenisziskolában villogott egyre jobb tenyereseivel.

Pályája egyre emelkedett. Adogatásai és röptéi révén hamar szárnyára kapta a világhír. És Sarapova szárnyalt. Sorra nyert kisebb-nagyobb versenyeket (köztük öt Grand Slam-tornát), így pénzügyileg is ’nyerőgépnek’ bizonyult. Ellenfelei a szellemes trükkjei nyomán jobbra-balra dőltek, hozzá pedig dőlt a pénz.

Volt idő, amikor ő volt az egyik legkeresettebb – és legjobban kereső – sportolónő. Aztán hosszú kényszerszünet következett. A hálóknál is bajnok kisasszonyt behálózta egy gyógyszer. Állítólag évtizede szedte, szívritmuszavaraira, netán a fölmenőire jellemző cukorbetegség megelőzésére, ám minő szívfájdalom, a szer időközben tiltólistára került.

A zavartalanul tovább versenyző volt világelső tavaly januárban bukott meg. Tiltakozott, mondván: nem tájékoztatták az új tiltólistáról. A szépséges Mariját két évre eltiltották. Végül tizenöt hónapra enyhítették az ítéletet, így április végén újra versenyre jelentkezett.

Tán a múltjára való tekintettel, de Stuttgartban mindjárt szabadkártyát kapott, ami ellen a versenytársai tiltakoztak – Sarapova jelenlegi rangsorolása ezt nem tenné lehetővé. A rendezőket a bevételek reményében ez nem hatotta meg. Egyik riválisa viszont keményen odacsapott: ’Ha valaki doppingolt, az kezdjen mindent elölről!’

A sztárnak szeme sem rebbent. Jól kihasználta a versenyzés nélküli időt. Vállalatvezetést tanult egy hirdetési ügynökségnél, sajátmárkás édességeit reklámozta, sőt, egy híres sportruházati cég tervezőivel is hasznos időt töltött el. Mert tudvalévő, hogy Sarapova rajong a divatért, szívesen jelenik meg márkás holmikban, vagy virít vérvörös sportkocsijában. Vaskos vagyonát kilencjegyűre becsülik – persze dollárban.

Bár a salakon és füvön összetenyeresezett jövedelme is iszonyú summát tesz ki, mindez eltörpül a reklámbevételei mellett. ’Nem figyelek a pénzdíjakra, és soha rá sem nézek a folyószámlámra.’ Megengedheti magának. Ám őt már annál többen kinézték maguknak. Méltán.

Többször a világ legszexibb (él)sportolójának választották, sőt, a hírneves Sports Illustrated szaklap fürdőruhákat hirdető számának is fotókat ’adogatott’ magáról.

A bulvárlapok már csak egy állandó férfipartnert hiányolnak mellőle. Sarapova mindmáig úgy gondolja, ráér. "Rövidítésben" így összegzett: közelebb a pályafutásának a vége, mint az eleje. De jobb, ha az ember maga dönt egy-egy szakasz befejezéséről. Hamarosan kiderül, sikerül-e visszakapaszkodnia arra a kis időre. Ám ami a bajnok számára máris világos: a tenisz után is van élet!

Címkék: tenisz, dopping, marija jurjevna sarapova, teniszcsillag

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!