A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A smink mestere

Ha nevetés hallatszik a sminkszobából, már lehet tudni, hogy megkezdődtek a forgatás előkészületei: felkerül a rúzs, jár a kézben a púderecset, mindemellett egy jóízű kis női csevejre mindig jut idő. A jó hangulatért - és persze a hölgyek legelőnyösebb arcáért - felelős Almássy Gabinak nemcsak a palettája színes, hanem az életpályája is: a sminkelés nála hobbinak indult, amiből előbb szerelem, azután hivatás lett.

Almássy Gabi
Fotó: Pitrolffy Zoltán

„Eredetileg cukrásznak tanultam, de sokáig a kereskedelemben dolgoztam, miközben szereztem egy bölcsészdiplomát is. Tíz éve kezdtem a hivatásszerű sminkelést, Jónás Kata tanítványaként: megtiszteltetés a számomra, hogy azóta is a csapatában dolgozhatok, és Tihanyi Nórival együtt szépíthetjük a Ridikül vendégeit. Közreműködtem jó néhány tévés produkcióban, így a Voice, a Társulat, a Társasjáték és a Magyarország, szeretlek! című műsorokban, de rendszeresen kérnek föl divatfotózásokhoz és címlapokhoz, így a Ridikül Magazinhoz is.

A sminket mindig a hölgyek egyéniségéhez igazítom, a vezérelvem a harmónia. A meghívottak többségét már ismerem korábbról, de aki újonnan kerül a székembe, azzal is igyekszem sokat beszélgetni, hogy minél többet megtudjak a karakteréről.

A színésznők, főleg az idősebbek, elég öntudatosak: instrukciókat adnak, aminek örülök, mert ha szakmailag néha nem is értek egyet velük, az a lényeg, hogy ők szépnek lássák magukat. Van, aki eleve kifestve érkezik, már csak a frizuráját kell megigazítani, de akad olyan is, főleg a civilek között, aki még soha nem került profik kezébe, éppen ezért néha meg is lepődnek, hogy erősebben sminkeljük őket, mint amihez a hétköznapokon hozzá vannak szokva. Mindez a stúdió bevilágítása miatt történik, ugyanis nálunk a hideg fények jellemzőek, ami bár szép bababőrt kölcsönöz a vendégeknek, elszürkíti a színeket, ezért próbálunk minél melegebb árnyalatokkal dolgozni.

A férfiak sem ússzák meg, de náluk inkább csak a bőrhibák eltüntetése a cél: ehhez alapozót, korrektort és púdert használunk, utána pedig árnyékolunk. Ez azt jelenti, hogy miután egységes fedést adunk az arcnak, elhalványulnak az arcélek, ezért vissza kell adni a tónusokat, amit bronzosítóval, vagy egy sötétebb púderrel érünk el.

Az emberek többségének elege van a bulvárból és a fröcskölődésből, ebben a műsorban pedig inkább a belső értékeken van a hangsúly. Nemcsak azért érdekes, mert kiderül, hogy a közéleti személyiségek hogyan vélekednek az élet dolgairól, hanem mert arra készteti az embereket, hogy továbbgondolják azokat a témákat, amiket  nem tudnak megbeszélni vagy egyszerűen nincs kivel megosztaniuk.

Egy kicsit mind pszichológusok vagyunk, hiszen a vendégek velünk találkoznak utoljára, mielőtt a stúdióba lépnének. Azt szoktam mondani, hogy a sminkszobában is érdemes lenne forgatni, hiszen mialatt szépítjük a hölgyeket, már elindul egyfajta ráhangolódás az aktuális témára, sokszor új szempontok merülnek fel, és van, aki kifejezetten örül, hogy még egyszer lehetősége van összeszedni a gondolatait.  A legfontosabb, hogy úgy érezzék a vendégeink, bármire képesek, és a legjobb formájukat tudják hozni több ezer néző előtt. Vallom, hogy minden nő szuper!"

Címkék: kulisszatitkok, smink, sminkelés, színek, ridikül stúdiója, sminkes, vendégek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!