A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A rúzs az irodában is öltöztet!

A dolgozó nő ruhatára csak vérvörösre festett szájjal értelmezhető az idén, mert valamiért ez jelképezi a női könnyedséget a szürke blézer fölött.

Fotó: Thinkstock

Ezennel bejelentem, a ceruzaszoknya szavatossága a végéhez közeledik, kidobni még nem kell, de aki mindenképpen behúzza az irodába a trendet, az pliszé (vagy rakott) szoknyát válasszon és lehetőleg szürkéskéket, ugyanolyan zakócskával, vagy kasmírpulóverrel.

A blézerek vagy kosztümkabátok lehetnek kétsorosak, és visszajött a hosszú, esetlen tweedzakó is egy gombbal, viszonylag rövid szűk szoknyával, mondjuk annyira röviddel, amennyit a hivatal stílusa megenged. 

Technológiai cégeknél sokkal szabadabb a viselet, de a banki munkaruháknál vagy az ügyvédi irodákban még a túl minimalista, de kirívóan korszerű leggings hosszú, egyenes inggel kombináció sem játszik.

Ezeken a helyeken tradíció van, divatosak a világos selyemblúzok, leginkább tojáshéj-, liszt- vagy fehér színekben – idén a nyakkendőgalléros modellek mennek –, és csípőre simuló szoknya magas sarkúval. Ebbe törtek be a pliszé szoknyák, amelyek viszont hosszabbak az eddig hordott szűk irodaszoknyáknál.

Az agyonemlegetett szürkék mellett ősztől jöhet a bordó, a mélyzöld és az éjfélkék is. A business look módjával befogadta őket, bár inkább csak a szürke kiegészítőjeként. Azért hoztam szóba az elején a vörös rúzst, mert egy pici lüktetést hoz a visszafogott szakmai környezetbe.

Aki figyeli a világtrendeket, látja: a blúzokhoz szexi kardigánokat is felvehetnek a nők, sőt, a kötényruhák is bevonulnak idén az üzleti életbe, vasszürkében, fekete garbóval, fekete harisnyával igazán dögösek, ötven felett és ötven alatt is. (A kilókra és az évekre is értendő.)

Ami igazán érdekes, hogy a hivatali öltözéket kiegészítő egysoros gyöngysort felváltották a látványos ezüst góliátok vagy a rózsaarany bizsuk, az óriási órák, sőt, a technológiai cégek elvontabb business lookjához kitűnően illenek a fitneszkarkötők is.

Címkék: szürke, pliszé szoknya, business look, selyemblúz, blézer, tweed zakó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!