A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A rosszkedv nem depresszió, de lehet belőle az

Divatos dolog mostanság minden rossz hangulatunkra azt mondani, depressziós vagyok. A vény nélkül kapható étrend-kiegészítők egész sorát hirdetik úgy, hogy hatásosan enyhíti az enyhe depressziót. Pedig a rosszkedv, a boldogtalanság, a kialvatlanság, fáradtság még nem depresszió.

Fotó: Shutterstock.com

A rosszkedv az, amit az ember akkor érez, ha minden kollégája fizetésemelést kap, csak éppen ő nem. Vagy ha összeveszik a barátjával, esetleg megbüntetik gyorshajtásért. A depresszió minőségileg más élmény. Valami fájdalmas ürességhez, magatehetetlenséghez hasonlítható. A rosszkedv csupán múló állapot. A depresszió viszont súlyos betegség.

A rossz hangulataink oka

Rosszkedvünk sok okra vezethető vissza. Ezek az okok lehetnek valóságosak, de látszólag érthetetlenek is. Ha azért vagyunk rosszkedvűek, mert elveszítettük az állásunkat, vagy a gyerekünk rossz jegyet hozott már megint, borús hangulatunk természetes, és elmúlik azonnal, ha új munkát kapunk, vagy a gyerek javít az iskolában.

Sok embernél azonban a rosszkedvet vagy lehangoltságot a neurokémiai vagy a hormonális egyensúly felborulása okozza. De bármiféle oka legyen is a hangulati ingadozásnak három dolog biztosan kiegyensúlyozza. Egyik közülük a gyógyító érintés, mely bizonyítottan fokozza az endorfinok, a növekedési hormon termelődését.

Hasonlóan a nevetéshez, mely a köznyelv szerint is a legjobb orvosság. Ugyanis serkenti az immunrendszert, különösen az úgynevezett természetes ölő sejtek működését, amelyek például a daganatok és más betegségek ellen védenek. A nevetés hatására endorfinok szabadulnak fel, és agyunkban örömérzet keletkezik. A jókedvű emberek tovább élnek és egészségesebbek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 10. számának 20. oldalán!)

Címkék: depresszió, rosszkedv, a depresszió tünetei, hangulatjavító technikák, hangulatjavító élelmiszerek, pénz és boldogság, vallások a boldogságról, golgota virág, a szó ereje, boldog országok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!