A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A régi új kedvenc: az örök Balaton

A Magyar Konyha legfrissebb balatoni Gasztrokalauza, a régóta népszerű és sikeres kiadvány ezúttal minden korábbinál több, négyszáz helyet ajánl. A Balatoni kör térképvel pedig könnyen eligazodhatunk a régió legjobb borászatai, éttermei és strandbüféi között.

Fotó: Magyar Konyha

Hazánk legnépszerűbb és legismertebb üdülőhelyének gasztronómiai kalauzát a Magyar Konyha először 2013-ban alkotta meg. Akkor a kiadvány százhetven éttermet, büfét, cukrászdát és borászatot ajánlott az olvasók figyelmébe.

A cél ugyanaz volt akkor, ami most is, hogy az emberek gondolkodásmódja, elképzelése és hozzáállása bővebb, sokatmondóbb legyen a balatoni vendéglátásról.

Kézzelfogható, megbízható segítséget kívánnak adni a kalauzzal, amelynek szerzői bárhol is járjanak az igényességet, a minőséget és azt a fajta vendéglátást kapják, ami miatt szívesen ellátogatnak oda újra és újra.  

- Tudatosítani szeretnék, hogy „tömegétkeztetés lehangoló zsákutcái” mellett minőségi vendéglátók is vannak a Balatonnál, ahol fontos a szakértelem és a vendégekkel való kapcsolat – mondta Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke.

A gasztrokalauz készítéséhez olyan helyeket keresnek, ahol a hangsúly a vendégekkel való kapcsolatépítésen, a garantáltan jó gasztronómiai élményeken, a kiemelkedő szakmai tudáson, illetve a minőség szeretetén és közvetítésén van.

Az éttermeken túl, piacok, borászatok, kerékpáros pihenők mellett lángos és halsütödék, valamint sajt- és lekvárkészítők is megjelennek a kiadványban. Egy a lényeg: a hely is és a személy is, aki a szolgáltatást nyújtja, a terméket készíti, egyaránt hiteles legyen.

A kalauzban évről-évre nőtt a bemutatott helyek száma, ami azt bizonyítja, hogy a gasztroforradalom immár nem csak ígéret, hanem valóság a Balaton környékén is.

–  A kincsesbányánkban, ami a Balatont jelenti, négyszáz kulináris helyet találtunk, amelyek ránk várnak. Olyan helyeken, ahol a víz, a levegő, a fények és a természet éppen olyan megmagyarázhatatlan és tökéletes arányban keveredik és adja a lehető legszebb élményt, mint ahogy egy nyári estén egy pohár jó bor színe, illata és íze a megcsillanó holdfényben – fogalmazott Lévai Anikó.

Végezetül arról is beszélt, hogy reményei szerint, a kalauz biztos kézzel vezeti az olvasóját a legjobb, a legszebb, a legizgalmasabb ízek felé.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke igyekezett felhívni a figyelmet, hogy közösségük célja azonos a gasztrokalauzzal, hiszen ők is szeretnék megváltoztatni a Balatonról  bennünk élő képet.

Azt akarják elérni, hogy ne csak üdülőhelyként, fürdőcélpontként gondoljanak a térségre, hanem komplex kulturális, szabadidős és gasztronómiai helyszínként, amely nemcsak nyári, hanem egész évben, vagy legalább fél évig nyitva tartó attrakciókkal várja a vendégeket.

„Évek, évtizedek óta ismerjük, így bátran ajánljuk egymást” – mondta a badacsonyi borász a gasztrotérkép szereplőiről.

- A Balaton 2018 nem fine dining étteremkalauz – hangsúlyozta Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője. A kiadvány rendkívül színes és a benne szereplő összes helyet személyesen keresték fel és tesztelték a magazin munkatársai.

Címkék: balaton, magyar konyha, balatoni gasztrokalauz, lévai anikó, vinkó józsef

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!