A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nálunk fiatalabb, sikeres csajok

Amikor egy nő lassan maga mögött hagyja a húszas éveit, és átlépi a rémisztő harmincadikat, nemcsak azzal kell szembesülnie, hogy a társadalom szemében már nem lehet ’csajnak’ tekinteni, hanem azzal is, hogy ezután riválisai lesznek a nála fiatalabb nők.

Fotó: Shutterstock.com

Szörnyű ez a felismerés. Ezelőtt fel sem merült, hogy bárki fiatalabb lehetne nálunk. A húszas évek arról szólnak, hogy még mindenre van időnk, semmit sem kell siettetni. A karrier csak alakul, a gyerekvállalás messze van, randit randi követ, még semminek sincs valódi tétje, hiszen fiatalok vagyunk. Borzasztó rájönni, hogy többé már nem tartozunk a húszas éveiben járó csajok körébe.

Igaz, a barátnőm és én még csak 29 évesek vagyunk, de a pár évvel fiatalabb csajok már értetlenkedve húzzák fel a szemöldöküket, amiért ennyi idős korunkra még nem élünk együtt a barátunkkal, jegygyűrű sem csillog az ujjunkon. Sőt, felmerülhet az a kissé megalázó szituáció is, hogy a munkahelyünkön egy nálunk fiatalabb nő lesz a főnökünk!

Barátnőm, Sári éppen egy ilyen helyzettel nézett szembe, és nem meglepő módon nehezen nyelte le a békát. Sári, mint oly sokan a korosztályában, kicsit megkésve diplomázott.

Nem azért, mert lusta vagy buta, csak időközben jött rá, hogy szakot vált. (Szerintem ezzel nincs is semmi baj. Igaz, a nála 5-6 évvel fiatalabbak sokszor már 18 évesen tudják, hol és miből akarnak diplomázni. És vannak, akik már 25 éves korukra elhelyezkednek az áhított munkahelyen.)

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 34. oldalán!)

Címkék: harmincas csaj dilemma, fiatalabb főnök

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!