A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A Michelin-csillag csak egy állomás

"Nagyon örülök a Michelin-csillagnak, rengeteg kemény munka van mögötte. De erre az eredményre is úgy tekintek, mint egy állomásra az életemben" - mondta Veres István, a progresszív, kísérletező konyhájáról ismert Babel Budapest séfje. Ez az elismerés őt is megerősítette abban, hogy jó úton járnak.

Fotó: V4NA/Fejér Gábor

„Az életem egy éjszakai autóúthoz tudnám hasonlítani leginkább. Pontosan tudom, hogy mi a célom, hová szeretnék eljutni, de az oda vezető útból mindig csak az előttem lévő pár métert látom, amit a kocsi fényszórója megvilágít.

Ezekre az útszakaszokra mint állomásokra tekintek – ilyen most ez a siker, melyet a Babellel elértünk. A célom, az álmom – a három csillag. Már sok évvel ezelőtt tudtam, hogy Michelin-csillagos séf leszek, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a három csillag is meglesz egyszer” – mesélte István.

A Michelin-csillag garancia a folyamatos, kiváló minőségre. A séf személyiségét adja vissza az egész vacsoraélmény – ezt veszik figyelembe a Michelin Kalauz ellenőrei is.

Istvánnak nem volt egyszerű dolga, hiszen a Babel több mint tízéves történetében háromszor is volt séfváltás.  De volt költözés, és volt olyan is, hogy bezárt az étterem.

Ezek mind-mind bizonytalanságra adhatnak okot az értékelésnél. Ennek ellenére ők már tavaly számítottak a csillagra, és hatalmas csalódást okozott, hogy mégsem kapták meg.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 41. oldalán!)

Címkék: michelin-csillag, veres istván, bábel étterem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!