A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A méregtelenítéshez nem csodaszer kell, hanem vécépapír

Perui kovaföld, talptapasz, tisztító tea, böjtkúrák, gyógynövények. Mindez méregtelenítésre. Ahogy közelít a tavasz, úgy szaporodnak az efféle hirdetések: "Kutatóink számára a széles spektrumú méregtelenítőkúra kifejlesztésekor fontos szempont volt a teljes méregtelenítés elérése és az újabb lerakódások létrejöttének megelőzése. Ez a ma létező legalaposabb, teljes szervezetet érintő méregtelenítőkúra. Egyhavi adagja csak 20 ezer forint." Persze ha kettő- vagy háromhavi adagot veszünk, akkor olcsóbb. Nem gyanús ez?

Fotó: Shutterstock.com

A méregtelenítés tehát átverés csupán? Dehogy! Testünk szervei éjjel-nappal ezen dolgoznak. Az egyik méregtelenítőszervünk a máj, amely számos tápanyag, gyógyszermolekula lebontásában, átalakításában („méregtelenítésében”) szerepet játszik.

A méregtelenítés másik fontos helyszíne a vese, amely egy sor anyagcsere-végtermék kiürítéséért felelős. A vese által eltávolított anyagok a vizelet részeként ürülnek ki. 

A gyógyszerészek, biológusok, kémikusok által jegyzett Ködpiszkáló blog (amely a tudományos köntösbe bújtatott divatos átverésekről rendszeresen lerántja a leplet) írja, ha két fontos méregtelenítést végző szervünk jól működik, akkor azok mindenféle nógatás nélkül elvégzik a dolgukat.

Ha egészségesen élünk, táplálkozunk, jó esélyünk van arra, hogy ez a két kulcsfontosságú szerv sokáig jól működjön. Más a helyzet, ha a vese vagy a máj nem működik megfelelően.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 2. számának 44. oldalán!)

Címkék: máj, méregtelenítés, zacher gábor, kovaföld, ködpiszkáló blog, vese, dr. zacher gágor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!