A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A mai pasik félnek a nőktől

Azt írod kedves fiatal barátnőm, hogy az udvarlás, amióta világ a világ, a férfi privilégiuma. Ez a szertartás nem fölösleges, ez a vadászat izgalma, öröme. S az ’elejtett vad’ annál értékesebb, minél nehezebb volt megkaparintani. Azt írod, hogy ezt a mai lányok nem tudják. Nyomulnak, futnak a pasik után.

Fotó: Shutterstock.com

Ez bizonyára így van. Te jobban tudod, milyen a nemzedéked, de én is látom ennek a jeleit.

Abban is igazad van, hogy a férfi vadászösztöne létező dolog. Mondhatnánk azt is, hogy sajnos, hiszen miként a macska, a férfi akkor is vadászik, ha már nem éhes.

Azonban azon is érdemes elgondolkodni, hogy vajon régen tényleg a férfi választott-e. Sokan vannak azon az állásponton – köztük én is –, hogy nem. A nő az, aki hálóját kiveti, és jelzéseket ad. Leejti a zsebkendőjét, mint a régi századokban, vagy legyezőjével üzen. A divat, a smink sem másról szól, mint arról, hogy a kipécézett férfiembert megszerezzük. Ez így volt évszázadokkal ezelőtt, és így van ma is.

Abban azonban igazad van, hogy a flört, a női csábítás eszközei sokkal finomabbak voltak egykor. Nem csak a régebbi századokban, de az én fiatalkoromban is. Valóban felkínálták a vadászat, az udvarlás izgalmát, a zsákmány megszerzésének büszkeségét a férfiaknak. Ha megkaptak egy nőt, gondolhatták, hogy csáberejüknek köszönhetik.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 51. oldalán!)

Címkék: udvarlás, erős nők, férfias nők, thomas mann üdvözlése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!