A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A mai lányok lennének a szőke hercegek?

Biztosan ismeritek a mesét, amelyben Rapunzel leengedi a toronyból aranyhaját, hogy a herceg minden egyes nap felmászhasson hozzá. A daliás herceg nem unja meg a küzdelmet, hogy mindig neki kell felmásznia a kedveséhez, helyette egyre szerelmesebb lesz, és megküzd a gonosz boszorkánnyal, hogy övé lehessen a lány.

Fotó: Shutterstock.com

Eddig a mese. De vajon miért van az, hogy a mai lányok úgy érzik, nekik kell felmászniuk a toronyba a férfihoz?

Egyre többet halljuk, hogy a 21. századi férfi már nem is számít férfinak. Ezek a nyegle, hűtlen suhancok csak bántják a lányokat, akik mindenüket odaadnák, hogy egy hosszú távú kapcsolatban élhessenek. De vajon mi a szerepük ebben a lányoknak?

A felgyorsult, ’instant’ világunkban azonnal akarunk mindent, a várakozás és a vágyakozás szépségét már nem tudjuk úgy értékelni, mint régen. Ebben a világban a lányok úgy gondolják, meg kell könnyíteniük a pasik dolgát, mert nincs idejük kivárni, amíg az magától rájön, hogy szerelmes.

A közösségi média ördögi körében a lányok selejtesnek és csúnyának látják magukat, ha nem posztolnak legalább hetente egy tökéletesre retusált, beállított, jól fényezett szelfit. Ha nem szelfizel, már nem is vagy lány. A lányoknak mutogatniuk kell magukat, különben láthatatlanok. Legalábbis ők így élik meg.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 50. oldalán!)

Címkék: udvarlás a xxi.században, szőke herceg, férfias nők, férfias lányok, rapunzel

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!