A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A kis Natalie Portman a szakma óriása lett

Azt mindannyian tudjuk, hogy egy hölgyet nem illik a koráról kérdezni. Legalább ennyire tabu a testsúly, sőt néha még a magasság is. Bár látjuk, hogy ki hány centi, hány kiló, és az életkort is meg tudjuk saccolni, de senkit nem ez határoz meg. Miért kezdjük akkor mégis így a Natalie Portmanről szóló összeállítást?

Fotó: Shutterstock.com

Mert az Oscar- és Golden Globe-díjas, izraeli származású amerikai filmszínésznő karrierjét meghatározta apró termete. Ugyanakkor 160 centiméteres magassága ellenére 41 évesen a szakma óriása lett. Mitől ennyire különleges? Natalie nem tesz eleget az ’butuska hollywoodi sztárok’ kategóriának, ő maga azt mondta: „szívesebben vagyok okos, mint híres”.

Akit ma Natalie Portmanként ismer a világ, Natalie Hershlag néven született az izraeli Jeruzsálemben, 1981-ben. A felmenői minden ágon askenázi (és nagyrészt Kelet-Európából kivándorolt) zsidók voltak.

Hároméves korában költözött át a családja Amerikába. A Natalie nevet Natalie Wood színésznő után kapta, a Portman művésznevet pedig az első filmje idején választotta – nagymamája vezetékneve után –, hogy óvja vele a magánéletét. Nem volt testvére, talán ezért is alakult ki nagyon szoros kötődés a szüleivel, akik már gyerekként is mindenben támogatták.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 8. oldalán!)

Címkék: natalie portman, natali portman portré, natalie portman filmjei, a fekete hattyú, a másik boleyn-lány, benjamin millepi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!