A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A kérdés csak az, kell-e nekünk ilyen férfi?

Az elvárásoktól rettegő férfi típusát nekem szerencsére sikerült elkerülnöm, talán ez a koromnak is köszönhető. Abban az időben, amikor nekem kellett párra találnom, valahogy kevesebb volt a felelősség elől menekülő férfi.

Fotó: Shutterstock.com

Azt azonban tudom, hiszen gyakran hallom az edzőterem öltözőjében, a villamoson és baráti köröm gyerekeinél, hogy sok a gond a mai hímneműekkel.

Mert a mai férfiak félnek.

Először és legfőképpen a felelősség vállalásától félnek. A pszichológusok szerint ennek az az oka, hogy a férfiakat csak nők nevelik. Mert sok a válás, a csonka család. Ezért a férfi nem tud férfiként viselkedni. Nincs férfimintája.

Én azt gondolom, hogy ez részben igaz lehet, de azért nem ilyen egyszerű a dolog. Nem szeretnék neveléselméleti kérdésekbe bonyolódni, de tény, hogy amióta a szülők a gyerekeiktől nem várnak el mást, csak azt, hogy tanuljanak, vagy azt sem, felnővén is menekülnek az elvárások elől.

Nincsenek arra nevelve, hogy megfeleljenek. Anyuci enélkül is imádta őket. Ők voltak a mama édes kicsi fiacskája, bátor katonája, meg csillagos ege. Azt gondolják, hogy ez majd a párkapcsolatukban is így lesz.

Ha nem így történik, rettenetesen megsértődnek, kilépnek a kapcsolatból, majd visszasírják magukat, és elvárják, hogy a nő megbocsásson, ahogyan anyuka tette iksz évvel ezelőtt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 51. oldalán!)

Címkék: párkapcsolat, szorongás, férfi felelősségvállalás, hosszantartó kapcsolat

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!