A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A 'karbantartás' elengedhetetlen

Bobák Róbert mindennapjait már tizennégy éve a televízió határozza meg, és tudjuk, ha valaki az álmait éli a munkájában, észrevétlenül képes túlhajszolni magát. De Robi észreveszi ezt, és fegyelmezetten vigyáz magára.

Fotó: Lakos Gábor

„Megtanultam az időt beosztani. Nagyon fontosnak tartom például azt, hogy odafigyeljek a testem karbantartására, erre mindig kerítek alkalmat. A sportosztályon a sportosság úgyis alapkövetelmény, legalábbis én így gondolom – képes vagyok akár fél órával korábban kelni, hogy egy picit mozoghassak, annak ellenére, hogy szerdától vasárnapig egész napos rohanásból áll a munkám.

A Forma 1-es versenyeken az a szokás, hogy a futam után a riporter kollégákkal körbefutjuk a pályát. De a Hungaroringet és az olasz versenypályát már körbe is görkorcsolyáztam.

A fegyelmem, az elszántságom és a motiváltságom időt is spórol nekem: a legtöbb esetben nem kell visszalapoznom egy-egy régebbi verseny eredményeiért, mert azokat már fejből tudom. Kisgyerekkorom óta nézem ugyanis a sportközvetítéseket, sőt, ki is jegyzeteltem őket, statisztikákat készítettem – ez most nagyon jól jön. Büszke is vagyok rá, hogy szarvashibát még nem követtem el.

Lehet ugyan, hogy egy-egy fordításomban egy mestertolmács találna hibákat… és egyszer egy interjúban gratuláltam a szerzett gólért egy játékosnak, aki furcsán nézett, mert nem is ő lőtte –, de a csodák már nem három napig, csak három óráig tartanak, néhány internetes kommenten kívül nem lett belőle komoly probléma.

Ami a mai napig hajt, az a nyelvtanulás. Angol–olasz szakon végeztem, de ma is folyamatosan fejlesztem a nyelvtudásomat, hordok magamnál egy kis füzetet, amibe feljegyzem, ha hallok egy új kifejezést, szakzsargont, szófordulatot, szlenget.

Mivel folyamatos a pörgés, sok lazítás nem fél bele az életembe. A futamokra általában a reptéren, az átszállásoknál készülök, vagy épp a repülőn olvasgatok. Aludni is ott szoktam, akkor van rá időm. A futás is kikapcsol, ha egyedül fut az ember, az nagyon jó relaxáció. És ha véletlenül nem tudok aludni, olasz kifejezéseket pörgetek a fejemben. Abba gyorsan belealszik az ember!”

Címkék: stressz, olasz, forma-1, angol, időbeosztás, testedzés, pörgés, kondíció, sportriporter, kommentátor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!